Togg'da heyecan verici gelişme! Akıllı sedan modeli T10F için testler başladı: İşte yollara çıkacağı tarih

Togg’un 2019 yılında ön gösterimini yaptığı ve ilk defa CES 2024’te tanıttığı elektrikli spor sedan T10F için önemli bir gelişme yaşandı. Togg T10F için mühendislik testlerinin başladığı açıklandı.

Togg'da heyecan verici gelişme! Akıllı sedan modeli T10F için testler başladı: İşte yollara çıkacağı tarih

Togg'un 2025 yılından itibaren satışa sunacağı ikinci model olan yeni Togg T10F, bu yılın başlarında CES 2024 fuarında resmen tanıtılmıştı. T10F, fastback gövde tipi ve modern tasarım detaylarıyla dikkatleri üzerine çekerken firmadan yapılan açıklamada araç için mühendislik testlerine başlandığı bildirildi.

Togg'da heyecan verici gelişme! Akıllı sedan modeli T10F için testler başladı: İşte yollara çıkacağı tarih - Resim : 1

TOGG T10F İÇİN TESTLER BAŞLADI

Yapılan açıklamaya göre T10F’in en önemli aşamalarından biri olan mühendislik test süreçleri, Türkiye ve yurt dışındaki akredite test merkezlerinde başladı. Bu süre zarfında Togg T10F, güvenlik, dayanıklılık ve aerodinamik testlerini tamamlarken ayrıca mevsimsel testlerden de geçecek.

Togg'da heyecan verici gelişme! Akıllı sedan modeli T10F için testler başladı: İşte yollara çıkacağı tarih - Resim : 2

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş ise 2025 yılının ilk çeyreğinde T10F’in ürün lansmanını gerçekleştirmeyi ve ön siparişlerini toplamayı hedeflediklerini söyledi. Togg, Nisan 2025 tarihinden itibaren T10F’yi Türkiye’den başlayarak müşterileriyle buluşturmayı amaçlıyor.

Togg'da heyecan verici gelişme! Akıllı sedan modeli T10F için testler başladı: İşte yollara çıkacağı tarih - Resim : 3

Karakaş, firmanın SUV modeli T10X için ise Avrupa’da öncelikle Almanya pazarına girmek istediklerini ve tüm hazırlıkları yapmaya çalıştıklarını söyledi. Togg aynı zamanda 2032 yılına kadar 5 farklı model ve toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Togg'da heyecan verici gelişme! Akıllı sedan modeli T10F için testler başladı: İşte yollara çıkacağı tarih - Resim : 4

T10F, ÜÇ VERSİYONA SAHİP OLACAK

2025 yılında çıkacak olan Togg T10F, RWD Standart Menzil (arkadan itiş), RWD Uzun Menzil (arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere 3 farklı teknik versiyon ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak. 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak.

Togg'da heyecan verici gelişme! Akıllı sedan modeli T10F için testler başladı: İşte yollara çıkacağı tarih - Resim : 5

T10F’in 0-100 km/s hızlanması 4,6 saniye olan 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunmayı hedefliyor.

Togg'da heyecan verici gelişme! Akıllı sedan modeli T10F için testler başladı: İşte yollara çıkacağı tarih - Resim : 6

Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh’e çıkacak. T10F, aynı zamanda harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına olanak tanıyan cihazdan elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahip olacak.