Topraktan tarihi değiştiren bir nesne çıktı! Bilim insanları bile gözlerinin içine bakıp kaldı
Hindistan'da gerçekleştirilen kazılarda tarihi değiştiren bir cisim keşfedildi. Bu keşif, Dünya'da yaşamış en eski hayvanlardan biri olan Dickinsonia'nın; Hindistan, Avustralya, Güney Amerika, Afrika ve Antarktika'nın tek bir kara parçası olduğu zamanlarda Hindistan alt kıtasında bulunmasının kanıtı olarak tarihe geçti. Bu sayede tarihi bilgi de değişmiş oldu.
Bilim camiası, toprakta önemli keşiflere imza atmaya devam ediyor. Hindistan'da gerçekleştirilen bir keşif de büyük etki yarattı. Keşif sonucunda tarihteki önemli bir bilgi de değişmiş oldu.
2020 tarihli keşif de aynı bilimsel dergide yayımlanmıştı. Bu keşif, Dünya'da yaşamış en eski hayvanlardan biri olan Dickinsonia'nın; Hindistan, Avustralya, Güney Amerika, Afrika ve Antarktika'nın tek bir kara parçası olduğu zamanlarda Hindistan alt kıtasında bulunmasının kanıtı olarak geniş çapta haberleştirilmişti.
Önceki çalışmanın arkasındaki bilim insanları Hindistan'daki bulgunun eskiden Güney Avustralya'da bulunan bir Dickinsonia tenuis fosiline benzediğini de savunmuştu.
550 MİLYON YIL ÖNCE BİRLEŞMİŞ
Böylece, süper kıta Gondvana'nın 550 milyon yıl önce birleşmiş olabileceği ve Dickinsonia'nın da benzer ılıman ve subtropikal enlemlerde mevcut olabileceği öne sürülmüştü.
Aralarında Florida Üniversitesi'nden isimlerin de bulunduğu en son araştırmanın arkasındaki bilim insanları "Bulgu, The New York Times, The Weather Channel ve bilimsel dergi Nature'ın yanı sıra birçok Hint gazetesinin dikkatini çekti" diyor.
Yeni makalede bilim insanları "Aralık 2022'de bölgeyi ziyaret ettik ve Dickisonia için kanıtların yetersiz olduğunu bulduk" diye yazıyor.