Trabzonspor umutlu, Beşiktaş mutsuz

Sevgili okurlar, Süper Lig’in 5.haftasında TrabzonsporBeşiktaş karşı karşıya geldi. Müsabakaya Trabzonspor, ev sahibi olmanın avantajıyla hızlı başlasa da Edin Visca’nın 13.dakikada yaptığı faul sonrası gördüğü kırmızı kartla işler değişti. Bordo-mavili takım, 10 kişi kaldıktan sonra 4-4-1 düzenine geçiş yaptı ve sağ kanatta Visca’dan boşalan mevkiye zorunlu olarak Bardhi kaydı.

DURAN TOPLAR EKSİK KALAN TAKIMLAR İÇİN HAZİNE

10 kişilik takımlar için duran topların ne kadar önemli olduğu bir kez daha kendini gösterdi. Trabzonspor, 17.dakikada kazanılan serbest vuruşta Okay Yokuşlu’nun attığı kafa golüyle maçta 1-0 öne geçti.

RASHICA’NIN SAĞ KANADA GEÇİŞİ OYUNU DEĞİŞTİRDİ

Maçın 30.dakikasına kadar Trabzonspor, maçta üstünlüğünü korusa da bir hamle her şeyi değiştirdi.Maça sol kanatta başlayan Rashica’nın sağ kanada geçişi, Joao Mario’nun ise sol geçmesiyle işler değişti. Svensson- Rashica uyumu ve sonrasında sağ kanattaki etkinliğin artmasıyla Beşiktaş, Gedson Fernandes’in müthiş paslaşma sonrası gelen golüyle maçta 1-1’lik eşitliği yakaladı.

BEŞİKTAŞ OYUNU OYNADI, GOLÜ ATAMADI

İkinci yarıda ise Beşiktaş, beklendiği gibi oyunu Trabzonspor rakip yarı alanına yıktı. Bordo-mavili takım da kalesini savundu. Özellikle Rafa Silva,  siyah-beyazlı takımın en önemli yıldızı olarak atakları yönetse de Uğurcan Çakır, yaptığı kurtarışlarla takımını maçta tuttu. Beşiktaş’ta Ciro Immobile beklediği topları alamazken Joao Mario ise ilk maçına göre gayet iyi bir performans ortaya koyarken formasyon değişikliklerinde Giovanni van Bronckhorst’un elini de rahatlatacak. 1-1’lik skor Beşiktaş için kötü, Trabzonspor için ise iyi bir sonuç oldu.

TRABZONSPOR DİRENÇLİ DURDU

Trabzonspor’da kaptan Uğurcan Çakır, Denswill, Mendy, Okay Yokuşlu, Eren Elmalı ve Simon Banza gerçekten iyi performans göstererek kazanılan 1 puanda kilit rol oynadılar. Teknik direktör Şenol Güneş, takımına en azından bir direnç ve disiplin katmış.

GIO’YA ÇİFT FORVET ÖNERİSİ

Beşiktaş’ta bu maç özelinde bence teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un da eleştirilecek yönleri var. Gole ihtiyacınızın olduğu maçta rakibiniz 10 kişiyken Ciro Immobile sahada kalmalı. Beşiktaş’ta Ciro Immobile – Mustafa Hekimoğlu ikilisini aynı anda görebilmeliyiz. Hollandalı teknik adamın skoru alamadığı maçlar için farklı formasyonlar üretmesi şart.