Trabzonspor’dan Beşiktaş maçı sonrası o paylaşımlara sert tepki: “Şiddetle kınıyoruz, kabul edilemez”

Trabzonspor Kulübü, Beşiktaş ile oynanan müsabakanın ardından Simon Banza’ya yönelik sosyal medya üzerinden yapılan ırkçı saldırıları kınadı. Bordo-mavili kulüp gerekli hukuksal adımların hızlıca atılacağını da bildirdi.

Trabzonspor’dan Beşiktaş maçı sonrası o paylaşımlara sert tepki: “Şiddetle kınıyoruz, kabul edilemez”

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 5.haftasında evinde konuk ettiği Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Bordo-mavili takımın golünü 17.dakikada Okay Yokuşlu atarken Beşiktaş’ın golünü ise 39.dakikada Gedson attı. Öte yandan Trabzonspor’da Edin Visca, 13.dakikada Rafa Silva’ya yaptığı faulün ardından VAR uyarısı sonrası kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Trabzonspor’dan Beşiktaş maçı sonrası o paylaşımlara sert tepki: “Şiddetle kınıyoruz, kabul edilemez” - Resim : 1

TRABZONSPOR'DAN IRKÇI PAYLAŞIMLARA TEPKİ

Maçın ardından sosyal medyada bazı kişiler tarafından Trabzonspor’un forvet oyuncusu Simon Banza ırkçı paylaşımlara maruz kaldı. Bunun üzerine Trabzonspor Kulübü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Beşiktaş ile oynadığımız maç sonrası futbolcumuz Simon Banza’ya yönelik sosyal medya üzerinden yapılan ırkçı nitelikteki paylaşımları şiddetle kınıyoruz.

Bu tür çirkin saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurguluyor ve gereken hukuksal adımların hızlıca atıldığını bildiriyoruz.

Irkçı saldırılara karşı kararlı duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğimizi tekrar belirtiyor, bu çirkin saldırıya karşı futbolcumuzun yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.”