Trabzon'un Araklı ilçesinde doğada kış uykusundan uyanan iri cüsseli vahşi hayvanlar, Türkiye'ye kırmızı alarm verdi. Kış uykusundan henüz uyanması sebebiyle aylardır beslenmediği için aç olan hayvan, bir köy evine davetsiz bir misafir gibi daldı ve yapmaması gereken bir şey yaptı.
ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ
Muzaffer Kavut isimli Trabzonlu vatandaş Boğalı köyündeki evine çıktığında davetsiz misafirin evini perişan ettiğini gördü. Kış uykusundan uyanan ayıların karınlarını doyurmak için evine girdiğini ve ortalığı savaş alanına çevirdiğini gören Kavut, o anları cep telefonu ile kayda aldı.
"CAM PENCERE İNDİRMİŞ"
Muzaffer Kavut'un "Bizim koca oğlan cam pencere indirmiş. La baba oğlu ne ettin kattın burayı birbirine. İnsan gibi girip de çıksan ne olurdu? Hey burada çayı demlemişsin ama kapları yıkamamışsın. Sobayı yakmışsın, buzdolabını parçalamışsın. Evde kumanya bırakmanın zararları..." ifadelerini içeren cep telefonu kaydı izleyenleri güldürdü. Ancak uzmanlar, Türkiye genelinde ciddi bir popülasyonu olan ayıların 200'lercesinin yakın zamanda kış uykusundan uyanmaya başlayacaklarını duyurdu.