Trabzon'un Kadırga Yaylası’na mevsimin ilk karı düştü! Her yer beyaz örtü ile kaplandı

Trabzon'un Kadırga Yaylası’na mevsimin ilk karı düştü. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hala devam eden yaylacılık kültünün yaşatan Kadırga Yaylası'nda etkili olan yoğun kar yağışının ardından yayla tamamıyla beyaz örtü altına girdi.

Trabzon'un Kadırga Yaylası’na mevsimin ilk karı düştü! Her yer beyaz örtü ile kaplandı

Trabzon'un Kadırga Yaylası mevsimin ilk kar yağışı ile beyaz örtü altına girdi. Bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ile yayla bütünü ile beyaza boyandı. Kadırga Yaylası’na mevsimin ilk karının düşmesi ile birlikte yaylacılar da sürüleri ile dönüşe geçmeye başladı.

YAYLACILAR ŞEHRE İNMEYE BAŞLADI

Yaz mevsiminin büyük bir bölümünü Kadırga Yaylası ve bağlı obalarında koyunları ile geçiren sürü sahibi Ümit Yazıcı, yaylaya düşen karla birlikte sürüsü ile daha alçaktaki mezralara doğru yola çıktı. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Yazıcı, beyaz örtüyle kaplanan yayladan dönüşe geçtiklerini söyledi.

Üstü açık camisi ile de meşhur olan yayla Trabzon ve Gümüşhane illerindeki yöre halkı tarafından yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. Mayıs-Haziran ayları gibi yaylaya çıkan yöre halkı, Ekim-Kasım gibi de evlerini kapatıp, sürülerini alarak köylerinin yolunu tutuyor.

 

Trabzon'un Kadırga Yaylası’na mevsimin ilk karı düştü! Her yer beyaz örtü ile kaplandı - Resim : 1