Tropikal bölgeden fırladı, Türkiye'ye kadar ulaştı. Sıkı durun yeni bomba tarih var. MJO’nun 4-5 hareketi yapacak

Tropikal bölgeden etkisini gösteren yağışlı ve serin sistem, vatandaşlarımızı biraz da olsa sıcağından etkisinden kurtardı. Ancak yeni bir tarih verildi. Yeniden aşırı sıcaklar vurabilir.

Tropikal bölgeden fırladı, Türkiye'ye kadar ulaştı. Sıkı durun yeni bomba tarih var. MJO’nun 4-5 hareketi yapacak

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde etkisini göstermeye başlayan serin sistem, vatandaşlarımızı biraz da sevindirdi. 

Serin sistemle birlikte birçok ilimiz de aşırı sıcakların etkisinden kurtulmuş oldu... Tropikal bölgeden etkisini gösteren yağışlı ve serin sistem, vatandaşlarımızı biraz da olsa sıcağından etkisinden kurtardı. Ancak yeni bir tarih verildi. Yeniden aşırı sıcaklar vurabilir. 

YENİ TARİH VERİLDİ 

hawaeather tarafından konu hakkında yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: 

"Yaz ve aylık tahminlerimiz nokta atışı ilerlemeye devam ediyor. Tropikal zorlama ve momentum artışı bize kuzeyden bir salınım getirdi bu da etkilenen kesimleri aşırı sıcaklardan kurtardı fakat bir süreliğine… Momentum yavaşlamasıyla birlikte Temmuz ilk haftasında tekrar sağlam bir sıcak hava dalgası gelecek batıdan doğuya çoğu yer etkilenecek ardından MJO’nun 4-5 hareketi batı kesimlere serin ve yağışlı hava getirebilir." 

Tropikal bölgeden fırladı, Türkiye'ye kadar ulaştı. Sıkı durun yeni bomba tarih var. MJO’nun 4-5 hareketi yapacak - Resim : 1