Trump Biden ile alay etti: "Sahtekar Joe'da Trump deliliği sendromu var"

Amerika’da başkanlık yarışı devam ederken, Trump kampanyasını Biden’ın gafları üzerinden yürütüyor. Trump, NATO zirvesinde Kamala Harris’i “Trump” diye tanıtan Biden’la “İyi iş Joe” diyerek alay etti. Biden’ın seçimi kazanacağına dair kimsenin umudu kalmadı. Demokratlar ise seçim kampanyası için yapacakları 90 milyon dolarlık bağışı askıya aldı.

Trump Biden ile alay etti: "Sahtekar Joe'da Trump deliliği sendromu var"

Trump, Biden’ın gaflarını diline doladı ve rakibini yerden yere vurdu. Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık yarışı iyice kızıştı. Biden’ın akıl sağlığına ilişkin tartışmalar, hem rakibi Trump hem de Biden cephesinde sürüyor.

Trump, Biden’ın NATO zirvesinde yardımcısı Kamala Harris’i “Trump” diye tanıtmasını alaycı bir şekilde yorumladı. “Harika iş Joe” dedi. Başka bir paylaşımında ise Biden’ın başkomutan unvanına sahip olmasına rağmen “ordumuz başkomutanımın tavsiyelerine uymak için çalışıyor” sözlerini içeren bir videoyu paylaştı. Altına “Başkomutanımın tavsiyesine uyuyorum… Benim… Benim… Benim…” notunu düştü. “Sahtekar Joe’da Trump deliliği sendromu var!” şeklinde ekledi.

Biden’ın kampanyasına destek veren demokrat bağışçılar da geri adım attı. Demokratlar, son gaflar yüzünden Biden’ın seçimi kaybetmesinden endişe ediyor. Bağışçılar, Biden’a kampanyası boyunca vermeyi planladıkları 90 milyon doları askıya aldı. Ayrıca, Demokrat Parti’den 24 eski kongre üyesinden oluşan bir grup, ABD Başkanı’na seçimlerden çekilmesi için bir mektup gönderdi.