Trump'ın saldırganı cumhuriyetçi çıktı

Trump’a suikast girişiminde bulunan saldırganın kimliği tespit edildi. Adı Tamis Metyum Kiroks; henüz 20 yaşındaydı. Daha da ilginci, seçmen veri tabanında Cumhuriyetçi olarak kayıtlıydı. Yani Trump’ın başkan adayı olarak gösterildiği partinin seçmeniydi. Ancak, her ne hikmetse Demokrat görüşlü bir gruba bağışta bulunmuştu.

Trump'ın saldırganı cumhuriyetçi çıktı

Kiroks, Pensilvanyalıydı ve miting alanının yaklaşık 56 kilometre güneyinde yaşıyordu. Burası, Trump’ın konuşma yaptığı Butler kentinden 1 saat uzaklıktaydı. Seçmen veri tabanında Cumhuriyetçi olarak kayıtlıydı, başka deyişle Trump’ın başkan adayı olduğu partinin seçmeniydi. Fakat 2021’de Demokrat görüşlü bir siyasi eylem komitesine 15 dolar bağış yaptığı ortaya çıktı.

Saldırgan, 2022’de liseden mezun oldu ve başarılı bir öğrenci olarak biliniyordu. Ulusal Matematik ve Bilim Girişimi’nden 500 dolarlık bir başarı ödülü almıştı. Kiroks’un lise mezuniyet törenine ait bir video da yayınlandı. Diplomasını alkışlar eşliğinde aldığı ve bir okul yetkilisiyle poz verdiği görüldü.

Kiroks’un oturduğu adrese baskın yapıldı. Evinin etrafı polis araçlarıyla çevrildi. Saldırganın babası, yetkililerle görüşene kadar oğlu hakkında konuşmayacağını belirtti.