Trump'tan gövde gösterisi! O yere gitti ve sürpriz yaptı! Suikasttan saniyelerle kurtulmuştu!

ABD eski başkanı ve kasımda yapılacak seçimlerde yeniden başkan adayı olan Donald Trump 13 Temmuz’da, Pennsylvania'daki mitinginde konuşma yaparken silahlı saldırı girişiminden yaralı kurtulmuştu. Dünyanın konuştuğu suikast girişiminin üzerinden iki hafta geçtikten sonra Trump yine aynı yerde miting düzenledi. 

Trump'tan gövde gösterisi! O yere gitti ve sürpriz yaptı! Suikasttan saniyelerle  kurtulmuştu!

Trump’ın seçim kampanyasında konuşma yaptığı sırada çatıda saklanan bir saldırgan tarafından hedef alınması ve kulağından vurulması haftalardır gündemden düşmüyor.

Seçimlerde oy oranları saldırıdan mucizevi şekilde kurtulmasının ardından artan Trump Pennsylvania'nın Butler kentindeki mitingde konuşmasına, politik ajandasının ilk gündem maddelerinden biri olan “göçmen sorunuyla” başlamıştı.Trump, kendisini dinlemeye gelen destekçilerine sahnenin arkasına yerleştirilmiş, Amerikan sınırından kaçak geçenlerin sayısını gösteren bir tabloyu göstererek rakibi Joe Biden’ın göçmen politikasını eleştiriyordu.Sahneden yaklaşık 150 metre uzaktaki çatıda gizlenen saldırgan, tam da bu sırada, Trump, “Ülkemizde burada olmaması gereken milyonlarca insan var” derken tetiğe bastı.

Trump başına isabet edip onu öldürebilecek kurşundan, hafifçe kafasını çevirip tabloyu işaret etmesi sayesinde kurtuldu.

Trump, suikast girişiminin ardından yeniden Pennsylvania’da miting düzenledi. Güvenlik önlemleri gereği miting bu kez kapalı bir salonda yapılırken başkan adayını dinlemeye gelen seçmenler de Trump’ın konuşmasını coşku içinde dinledi.Suikast girişimine değinen Trump suikastçının kendisine ateş etmesinden saniyeler önce dönüp baktığı ve hayatını kurtaran çizelgeyi hazırlayan kadını anons ederek sahneye çağırdı.

Cumhuriyetçi başkan adayı, 13 Temmuz'da 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks tarafından vurulduğu sırada slayt gösterisini yöneten personelin sahnede kendisine katılmasını istedi.

SADECE "MERHABA" DEDİ 

“Bilgisayar dehası” olarak adlandırdığı ve göçmenlerle ilgili çizelgeyi hazırlayan kadına seslenen Trump önce "O çizelgeye bayıldım. Hayatımın geri kalanında bu çizelgeyle uyuyacağım" dedi.Sahne arkasındaki ekibine "Dışarı çıkmalı. Ona bir saniyeliğine buraya gelmesini söyleyin" diye seslenen Trump genç kadın kürsüye doğru yürürken önce ona sonra da seçmenlere bakıp "Bir anlamda hayatımı kurtardı" dedi.Trump konuşmak isteyip istemediğini sorduğunda utangaç personel başını iki kez “hayır” anlamında salladı. İsmi açıklanmayan kadın sonunda mikrofona "Merhaba," dedi ve sahne arkasındaki yerine geri döndü.Trump, yıllar içinde yasadışı göç seviyelerini belgeleyen çizelgenin mitinglerinin yüzde 20'sinden azında kullanıldığının ve bu çizelgenin normalde her zaman solunda yer aldığının altını çizdi.

Trump, keskin nişancının kurşunu için "Orada tablo sağ yerine soluma konmuş olsaydı mükemmel bir isabet olurdu" dedi.

Trump ayrıca çizelgeyi genellikle konuşmalarının sonunda kaldırdığını ve 13 Temmuz'daki mitingi sırasında çizelgeyi bu kadar erken kaldırdığı için personelinin kendisine "hayretler içinde kaldığını" söylediğini açıkladı.