Keban Baraj Gölü kenarında bulunan Karasar köyü sakinleri, su avantajı varken bu imkanı kullanamadıkları için teknoloji kullanıp çözüm buldu. Özellikle yaşlıların bahçelerini ve tarlalarını sulayamaması sebebiyle bir çözüm arayan köy sakinleri, ilk olarak 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan baraj gölü sahiline iskele kurdu.
Su motorlarıyla her bahçeye boru çekildi. Kurulan sisteme akıllı uygulama yükleyerek her bahçe ve tarla sahibine numara verildi. Bahçe ve tarla sahipleri de akıllı telefonlarına numaraları 'Gakko suyu aç, gakko suyu kapat ’ diye kaydetti ve bu pratik teknolojiyi kullanmaya başladı.
Akıllı telefon kullananlar verdikleri komutla, kullanamayan yaşlıları ise kendilerine verilen numarayı çevirerek tarla ve bahçelerini çaylarını yudumlarken sulayarak büyük rahatlığa kavuştu.
Köy muhtarı Ekrem Zeki Şeker konuyla ilgili şunları söyledi...
"Oradan buraya şuanda suyumuzu çok rahatlıkla alabiliyoruz. Herkesin kendine ait motoru, borusu var. Yeri ve sayaçları ayrı ayrı. Biz bunları izinlerini alarak yasal yollarla yaptık. Şuanda telefonla suyumuzu açıp kapatabiliyoruz. Bizim genelde sloganımız gakko suyu aç, gakko suyu kapat şeklindedir. Bazı arkadaşlarımız kendilerine göre değişik komutlar verdi. Ama genel sloganımız Gakko’dur. Bu da bizim Elazığ’ın şivesidir. Daha çok yaşlılarımızın işine yarıyor. Çünkü gençlerimiz gerektiğinde su kenarın inebiliyorlardı. Ancak yaşlılarımız zorluk çekiyorlar. Bu yüzden bu sisteme başvurduk. Oturduğumuz yerden çay içerek komut veriyorum. Gakko suyu aç diyorum, barajdan su geliyor. Herkes damlama sistemi ile sularını kullanıyor. İşimiz bitince Gakko suyu kapat diyoruz ve kapanıyor. Hiç aşağı inmiyoruz. Köyümüzün bu sistemi çok güzel. 70’li yıllardan beri bu baraj burada. Suyun içinde susuzluk çekiyorduk. Baraj burada var iken biz neden susuzluk çekelim. Şimdi herkes bol bol ağacımızı dikip meyvemizi yetiştiriyoruz. Artık sulamada bir sıkıntımız yok. Akıllı telefon olmayan yaşlılarımız da var. Onlarda numaralı çevirerek komut veriyor"
Köyde yaşayan Çoşkun Aksay ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şu an gördünüz tüm ağaçların hepsini barajdan aldığımız su ile yapıyoruz. barajın dibinde susuzluk çekiyorduk ama şimdi bu sistemi kurduktan sonra son buldu. Dünyanın neresinde olursanız olun telefon çeken her yerde bahçemizi rahatlıkla suluyoruz. Damlama sistemi var. İsteyende havuz sistemi yapmış. Direk telefonla komut veriyoruz suyu bağlıyoruz" ifadelerinde bulundu.