Türk düşmanı senatör Bob Menendez suçlu bulundu

Türk düşmanı Amerikalı senatör Bob Menendez rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarından suçlu bulundu. 70 yaşındaki senatör, yabancı ajanlık faaliyetleri yürütmekle de suçlanıyor ve 222 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Türk düşmanı senatör Bob Menendez suçlu bulundu

Yargılama 9 hafta sürdü ve jürinin kararı açıklandı. Demokrat Partili New Jersey senatörü Menendez, kendisine yöneltilen 16 ayrı suçlamanın tamamından suçlu bulundu. Menendez, her bir suçlama için 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir; bu da yaklaşık 222 yıllık bir cezaya denk geliyor. Ayrıca, mahkeme Menendez'i yabancı ajan olarak faaliyet göstermekten de suçlu buldu ve böylece jüri tarafından bu maddeden suçlu bulunan ilk ABD'li senatör oldu.

Menendez'in cezasının belirleneceği duruşma 29 Ekim'de yapılacak. Menendez ve eşi hakkında ilk iddianame 22 Eylül 2023'te hazırlandı ve 39 sayfalık iddianame New York federal mahkemesine gönderildi. Menendez çiftine, geniş bir rüşvet planına dahil olmakla ilgili suçlamalar yöneltildi. Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla bilinen Menendez, ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkanların başında geliyordu.