Türk sinemasının duayen ismi Seher Karabol hayatını kaybetti

Yapımcı ve dağıtımcı Seher Karabol, 85 yaşında hayatını kaybetti. Karabol, 39. İstanbul Film Festivali’nde Sinema Onur Ödülü'ne layık görülmüştü.

Türk sinemasının duayen ismi Seher Karabol hayatını kaybetti

39. İstanbul Film Festivali'nde Sinema Onur Ödülü'nü alan ve Türk sinemasına büyük katkılarda bulunan Seher Karabol, 85 yaşında hayatını kaybetti. Karabol, Cuma günü Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının son yolculuğuna uğurlanacak.

"TÜRK SİNEMA CAMİASINA BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ"
tv100.com editörü Metin Mercan'ın haberine göre İstanbul Film Festivali tarafından yapılan açıklamada "Seher Karabol'u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ortak kurucusu olduğu Umut Sanat şirketiyle ülkemizde yıllar boyu film dağıtımı ve yapımını üstlenen Karabol, 2020'de İstanbul Film Festivali'nin Sinema Onur Ödülü'nü almıştı. Ailesine, sevenlerine ve Türk sinema camiasına baş sağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verdi.
Türk sinemasının duayen ismi Seher Karabol hayatını kaybetti - Resim : 1
"UZUN YILLAR SİNEMAYA EMEK VERMİŞTİ"
Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği, Karabol'un ölümüyle "1974 yılında telif hakları ajansı olarak kurduğu Umut Sanat bünyesinde yapımcı ve ithalatçı olarak birçok filmi sinemamıza kazandıran, uzun yıllar sektöre emek vermiş değerli Seher Karabol’un vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz." mesajını paylaştı..

YILMAZ GÜNEY FİLMLERİNİN DÜNYAYA AÇILMASINA ÖNCÜLÜK ETTİ
İstanbul Amerikan Robert Koleji'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Gazetecilik bölümlerinde eğitim gören Karabol, sinema yaşamına 1970 yılında İsveç filmlerini ithal ederek başladı. Umut Sanat Ürünleri’ni kurarak birçok ödüllü Türk filminin yaratımına katkıda bulundu ve Yılmaz Güney filmlerinin uluslararası tanıtımına öncülük etti. Karabol, yaşamı boyunca sinema sanatının gelişmesi ve emekçilerin haklarının korunması için yoğun çaba gösterdi.