Türkiye dikkat! Pazar gecesi başlayacak, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cumaya geçmiş olsun. Uyarı resmi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de pazar gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen bir hava durumu hakkında vatandaşlara bilgi verildi. Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cumaya geçmiş olsun. Uyarı resmi

Türkiye dikkat! Pazar gecesi başlayacak, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cumaya geçmiş olsun. Uyarı resmi

Türkiye'de vatandaşlar yeni haftada hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanları tarafından yapılan ortak değerlendirmeye göre Türkiye'ye pazar gece saatlerinden itibaren ciddi bir soğuk hava geliyor. 

Pazartesi sabah saatlerinden itibaren bu soğuk havayı iyice hissetmeye başlayacağız. Salı Çarşamba gününden itibaren ise bu soğuk hava etkisini çok ciddi şekilde göstermeye başlayacak. Perşembe soğuk ve cuma derken kar yağışı ihtimali de var. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Ülkemizin önümüzdeki hafta, 07.01.2024 (Pazar) gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Buna bağlı olarak öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olması tahmin ediliyor."