Türkiye günledir köftedeki domuz eti skandalını konuşuyor! ALO FETVA Hattı'na telefon yağdı: “Bilmeden yemenin vebali var mı?”

Türkiye günlerdir 81 ilde zincir restoranları bulunan Köfteci Yusuf’un köftesinden çıkan 'domuz eti' skandalını konuşurken dini soruları yanıtlayan ALO FETVA Hattı'na telefon yağdı. Köfte yiyen vatandaşların dinen sorduğu sorular tv100’de Kenan Çapoğlu İle Başlıklar programında ekrana geldi.

Türkiye günlerdir 81 ilde şubesi bulunan ve çok fazla vatandaşın gidip yemek yediği Köfteci Yusuf’un köftesinden çıkan 'domuz eti' skandalını konuşuyor. Daha önce o firmalardan et yiyen vatandaşlardan dini soruları yanıtlayan ALO FETVA Hattı'na telefon yağdı.

“BİLMEDEN YEMENİN VEBALİ YOK”

Endişe içinde telefona sarılan vatandaşların ALO FETVA Hattı'na dinen sorumluğu soruldu. tv100’de Kenan Çapoğlu İle Başlıklar programında ekrana gelen haberde ALO FETVA’nın vatandaşlara verdiği cevap ise , “Kişi eğer domuz etini bilmeden tükettiyse dini olarak üzerinde hiçbir yükümlülüğü yok. Biliyorsa ancak unutarak tükettiyse de aynı durum geçerli” oldu. Alıkları cevap ile endişeli vatandaşların bir nebzede olsa içine su serpilmiş oldu.

SATICI İÇİNDE AYNISI GEÇERLİ

ALO FETVA’nın cevabına göre satıcı açısında ise benzerlik söz konusu. Üründe domuz eti olduğunu bilmiyorsa onlarda dini açıdan sorumlu olmuyor.