Türkiye için korkunç haber. Cehennem zinciri patladı. Şu illerimizde sızıntı az önce başladı. Bu tarihte tüm yurda girecek

Türkiye'nin merakla beklediği ürkütücü haber dün geldi. Meteorolojik kaynaklar tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Afrika sıcaklarının ülkemize girmesini engelleyen zincir, Güneydoğu illerimizde sızıntıya başladı. Verilen tarihten sonra ise tüm yurtta etkili olması bekleniyor.

Türkiye için korkunç haber. Cehennem zinciri patladı. Şu illerimizde sızıntı az önce başladı. Bu tarihte tüm yurda girecek

Türkiye'de hava sıcaklıklarının tam olarak tüm yurtta ne zaman etkili olacağı vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediliyor. Çünkü vatandaşlar başta tatil planları olmak üzere birçok planlarını havanın sıcaklık veya serinlik durumuna göre yapacak. Uzun zamandan bu yana dile getirdiğimiz "Afrika zinciri" hakkında ise yeni gelişmeler yaşandı. 

GÜNEYDOĞU İLLERİMİZDEN SIZINTIYA BAŞLADI! 

Meteorolojik kaynaklar tarafından verilen son bilgiye göre haziran ayı boyunca Afrika sıcaklıklarının yurdumuza girmesini engelleyen zincir, kısa bir süre önce Güneydoğu illerimizi kapsayan bölgede patladı. Bu illerimizde ani sıcaklık artışları meydana geldi. 

Sıcaklığın hızla artan illerimiz arasında Adıyaman, Batman, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak yer alıyor. 

BU TARİHTEN SONRA TÜM YURTTA ETKİLİ OLACAK

Yine meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Afrika sıcakları tam olarak 1 Temmuz'dan sonra yurdumuzda etkili olmaya başlayacak. Bazı günler hava o kadar sıcak olacak ki vatandaşlarımızın yer yer nefes alamayacağı ve evden çıkamayacağı durumlar olacak.