Türkiye için korkuncun da ötesinde bir tarih verildi. O günü hiçbiriniz yaşamak istemeyeceksiniz

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye için korkuncun da ötesinde bir tarih verildi. Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre haziran ayının da serin geçmesi beklenen Türkiye'de ağustos ayının ortalarında tarihin en sıcak günü yaşanabilir. Sıcağı sevmeyen birçok vatandaş o günü yaşamak istemeyecek.

Türkiye için korkuncun da ötesinde bir tarih verildi. O günü hiçbiriniz yaşamak istemeyeceksiniz

Küresel iklim değişikliği nedeniyle mevsimlerin kaydığı Türkiye, uzun yıllar sonra ilk defa bu sene bahar aylarından mahrum kaldı. Öyle ki serin havalar yerini bir türlü ılık havalara bırakmadı. Soğuk ve yağış sürekli etkili olmaya devam etti. Avrupa'da hava sıcaklıklarının yükselmesinin ardından tüm gözler mayıs ayının sonlarına çevrildi. 

MAYIS AYINDAN DA BEKLENTİ KESİLDİ

Ancak meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan son bilgilere göre uzmanlar, mayıs ayından da beklentilerini kesti. Uzmanlara göre Türkiye'de mayıs ayının sonlarında da sıcaklıklar istenilen seviyelere oturmayacak ve tüm umut haziran ayına kalacak. 

HAZİRAN AYI HAKKINDA BİLGİ AZ ÖNCE GELDİ! 

Ancak haziran ayı hakkında dikkat çeken bilgiler kısa bir süre önce geldi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede haziran ayında da hava sıcaklıklarının istenilen seviyelere oturmayacağını dile getirdi. 

KİMSE AĞUSTOS'TAKİ O CEHENNEM GÜNÜNÜ YAŞAMAK İSTEMEYECEK

Bu bilgilerin ardından tüm gözler ağustos ayına çevrildi. Meteorolojik kaynaklar tarafından ağustos ayının çok sıcak geçmesine artık kesin olarak bakılıyor. Hatta ağustos ayında Türkiye'deki hava sıcaklığı rekorlarının da egale edilmesi bekleniyor. Ağustos ayının ortalarındaki bir gün tarihi sıcaklık rekoru da kırılabilir.