Türkiye için kritik gün! Türkiye gri listeden çıktı mı? Bakan Şimşek böyle duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı paylaştı. Şimşek Türkiye'nin FATF'nin Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak için Singapur'da bulunuyordu. Bu mesaj 'gri listeden çıkıldı' şeklinde yorumlandı.

Türkiye için kritik gün! Türkiye gri listeden çıktı mı? Bakan Şimşek böyle duyurdu!

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli bir paylaşım yaptı. Bakan Şimşek, 28 Haziran'daki ilgili toplantıya katılmak için Singapur'a gitmişti. Şimşek, sosyal medya hesabından 'Başardık' yazısını ve Türk bayrağı emojisi paylaştı. Bu mesaj 'gri listeden çıkıldı' şeklinde yorumlandı.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Başkanı Raja Kumar, bugün TSI 12.00'de Genel Kurul sonuçlarını açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

2021’DE GRİ LİSTEYE ALINMIŞTI

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye'yi 2021 yılında gri liste tabir edilen listeye almıştı.

STANDARTLARIN HEMEN HEPSİ SAĞLANDI

Türkiye 40 standardının 39'u ile uyumlu. FATF'tan bir heyet geçen ay, Türkiye'nin kara para aklama ve yasa dışı finansmanın önlenmesine ilgili uygulamalarını yerinde değerlendirme için ülkeyi ziyaret etmişti.