Türkiye karasularını ihlal eden Yunan botundan sonra Bakan Yerlikaya'dan paylaşım: ''Kabul edilemez''

Geçen günlerde Ege Denizi'nde Yunan Sahil Güvenlik botunun Türk karasularını ihlal etmesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Son olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda '' İyi komşuluk ilişkilerinin korunması için karasularımızın ihlaline yönelik davranışlar kabul edilemez.'' açıklamasında bulundu.

Türkiye karasularını ihlal eden Yunan botundan sonra Bakan Yerlikaya'dan paylaşım: ''Kabul edilemez''

Ege Denizi’nde 20 Eylül 2024 tarihinde yaşanan Yunan Sahil Güvenlik botunun karasularımızı ihlal etmesinin yankıları sürüyor.

Yunan botunun karasularını ihlal edip, Türk kıyılarına kadar yaklaşması birçok tepkiye neden olurken, konuya ilişkin liman başkanlıkları uyarılmıştı. Öte yandan Bakan Ali Yerlikaya,  Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides’i telefonla arayarak tepkisini iletmişti.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularını ihlal etmesinden duyulan “rahatsızlığı” dile getiren Yerlikaya, iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini söyledi.

''ÖNLEMLERİ YERİNDE İNCELEDİK''

Bakan Yerlikaya , olaya dair uyarı niteliğinde bir mesaj da yayımladı. Yerlikaya sosyal medya hesabı X/Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

''Bakan Yardımcımız, Sahil Güvenlik Komutanımız ve ilgili birim amirlerimizin katılımıyla Sahil Güvenlik Komutanlığımız Harekat Merkezimizdeydik. Sahil Güvenlik Komutanlığımızın çalışmalarını, karasularımızın güvenliği için alınan önlemleri yerinde inceledik. Kara vatanımızın her karışı gibi Mavi Vatan’ımızın her damlası da kutsaldır. İyi komşuluk ilişkilerinin korunması için karasularımızın ihlaline yönelik davranışlar kabul edilemez.''