Türkiye siyasetinden Trump'a suikast girişimine kınama mesajları

Türkiye’den Donald Trump’a yönelik suikast girişimine tepkiler ardı ardına geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz saldırıyı kınadı; geçmiş olsun dileklerini iletti. Dışişleri Bakanlığı, demokratik “siyasete gayrimeşru yollarla müdahale edilmesinin kabul edilemeyeceğini” açıkladı. CHP lideri Özgür Özel ve AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’ten de kınama mesajları geldi.

Türkiye siyasetinden Trump'a suikast girişimine kınama mesajları

Ardı ardına tetiğe basıldı. Eski Amerikan Başkanı ve yapılacak seçimlerde yeniden başkan adayı olan Donald Trump kulağından vuruldu. Türkiye’den suikast girişimine tepkiler gecikmedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz suikast girişimini kınadı. Trump’a ve Amerika Birleşik Devletleri halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Olayın bir an önce aydınlatılmasının önemine değindi.

Dünyayı sarsan girişime bir tepki de Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. En güçlü biçimde kınanan bu saldırının “halk iradesine yapıldığı”na işaret edildi. “Demokratik siyasete şiddet, darbe ve diğer gayrimeşru yollarla müdahale edilmesi kabul edilemez” denildi. Seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi temennisinde bulunuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de suikast girişimini kınadı. Trump’a ve Cumhuriyetçi Parti’ye geçmiş olsun dileklerini iletti Özel. Yapılacak seçimlere şiddetin gölgesinin düşmemesi dileğinde bulundu.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de tepkisini sosyal medyadan dile getirdi. “Demokrasilerde şiddetin asla kabul edilemeyeceğinin” altını çizdi. Suikast girişimini en güçlü şekilde kınadı. Trump’a ve ABD halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.