Türkiye'de en çok buralar Şırnak, Kilis, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Batman hissedecek. Mardin'den gelen görüntü şok etti

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye'de Afrika sıcaklarından en fazla etkilenecek illerin Şırnak, Kilis, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Batman olduğu açıklandı. Mardin'de sıcağın altında kırılan yumurtanın pişmesi ise görenleri şok etti. Sıcaklar daha vites artırmadı.

Aylardan bu yana Türkiye'nin kapısında duran ve zinciri kırmaya çalışan Afrika sıcaklıkları sonunda zinciri kırarak Türkiye'ye giriş yapmayı başardı. Meteorolojik kaynaklar tarafından yapılan değerlendirmeye göre Afrika sıcaklıklarının ilk olarak etkilediği illerimiz arasında Şırnak, Kilis, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Batman yer aldı. 

MARDİN'DEN GELEN BİR GÖRÜNTÜ HERKESİ ŞOK ETTİ 

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Mardin'den gelen bir görüntü ise izleyenleri şok etti. Mardin'de güneşin altına koydukları tavada yumurta kıran vatandaşlar, yumurtanın saniyeler içerisinde aşırı sıcaklar nedeniyle pişmeye başladığını gördü. 

Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Afrika'nın en çok hissedildiği yer Güneydoğu Anadolu Bölgesi. Sıcaklıklar buralarda 40 bandında dolaşıyor. Bu görüntü Mardin'den..."