Türkiye'de haziran ayında o manzara şaşırttı. Rüyasında gören bile inanmazdı ama gerçek oldu

Haziran ayı itibariyle yaz mevsiminin yaşanmaya başladığı Türkiye'de o manzara şaşırttı. Rüyasında gören bile inanamazdı ancak gerçek oldu. Ülkenin batısında yetkili ekipler, sıcak havanın etkisiyle çoğalan haşerelerle mücadele ederken doğu illerinden biri olan Hakkari'de 6 metrelik kar sebebiyle ekiplerin yol çalışması yapması hayrete düşürdü.

Türkiye'de haziran ayında o manzara şaşırttı. Rüyasında gören bile inanmazdı ama gerçek oldu

Haziran ayı itibariyle yaz mevsiminin yaşanmaya başladığı Türkiye'de o manzara şaşırttı. Rüyasında gören bile inanamazdı ancak gerçek oldu. Batı illerinde yüksek sıcaklıklar nedeniyle yetkili ekipler, popülasyonları artan haşere ve sivrisineklerle mücadele ederken Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekipleri, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan İkiyaka Dağları'nda yer alan yolda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'de haziran ayında o manzara şaşırttı. Rüyasında gören bile inanmazdı ama gerçek oldu - Resim : 1

ZAMAN ZAMAN ZOR ANLAR YAŞADILAR

Yer yer 6 metreyi bulan kar kütleri nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan ekipler, kepçe ile açamadıkları alanlarda ise ekskavatör kullanıyor. Haziran ayına rağmen tünelleri andıran karlı yolları görenler hayretler içerisinde kalırken, bir yandan da hatıra fotoğrafı çektiriyor. Bölgede çalışmaların devam edeceğini ifade eden karla mücadele ekipleri, haziran ayında Yüksekova'nın birçok bölgesinde karla mücadele çalışmasının devam ettiğini belirtti.

Türkiye'de haziran ayında o manzara şaşırttı. Rüyasında gören bile inanmazdı ama gerçek oldu - Resim : 2