Türkiye'nin en büyük festivali ilk kez Van'da! Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan tv100'e özel açıklamalar

16 kentte 8 ay boyunca devam edecek Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin altıncı ayağı Van'da başladı. Festivale ilk kez ev sahipliği yapan Van'da devam eden etkinlikler ve festivale ilişkin önemli bilgileri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tv100 muhabiri Şeyma Kan'a anlattı.

16 kentte 8 ay boyunca sürecek Türkiye Kültür Yolu Festivali Van’da başladı. Birçok sanatçının katılacağı festivalin etkinliklerine ilişkin merak edilenleri tv100 muhabiri Şeyma Kan, Kültür ve Turizm ve Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sordu.

"FESTİVALE VAN İLK KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR, 9 GÜN BOYUNCA SÜRECEK"

Festivale ilişkin Bakan Ersoy'un açıklamaları şöyle:

“Nisan ayında Adana’yla başladık. Sonra Urfa, Bursa, Samsun, Trabzon derken şimdi Van’dayız. 9 gün boyunca devam edecek Van’daki festivalin bir özelliği de ilk kez bu festivale ev sahipliği yapıyor olması. Bu yüzden hem Vanlılar hem biz çok heyecanlıyız. Festivale oldukça yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz.

"30 AYRI NOKTADA 500'ÜN ÜZERİNDE ETKİNLİK BİNE YAKIN SANATÇIMIZIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞECEK"

Festivale 2021’de İstanbulla başlamıştık. Sonra 5 şehre, geçen yıl 11 şehre, bu sene ise 16 şehre çıktık. Festival Van’da da çok geniş kapsamda gerçekleştirilecek. 30 ayrı noktada 500’den fazla etkinlik bine yakın sanatçımızın katılımıyla gerçekleşecek. Kültür sanat etkinliklerimiz her yaş grubundan vatandaşımıza erişecek."