Türkiye'nin en büyük yılanı... Tam 100 kilo ağırlığında... Kaldığı oda çok ciddi güvenlikle korunuyor

Türkiye'nin en büyük yılanının hangi yılan olduğunu duyanlar büyük bir şaşkınlık yaşadı. Ülkemizde şu ana kadar bulunan en büyük yılan, Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda tutulan 100 kiloluk Ağlı Piton. Yılanın bulunduğu yer özel olarak korunuyor.

Türkiye'nin en büyük yılanı... Tam 100 kilo ağırlığında... Kaldığı oda çok ciddi güvenlikle korunuyor

Yılan bolluğuyla bilinen Türkiye'de hangi yılanların yaşadığı merak ediliyor. Türkiye'de yaşayan yılanların çoğu zehirsiz ancak bazıları var ki görünüşüyle bile insanları korkutmaya yetiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Doğa Parkı'na bağışlanan 5 metre uzunluğunda olan ve 100 kiloluk ağlı piton, aynı zamanda Türkiye'nin de en büyük yılanı. 

Türkiye'nin en büyük yılanı... Tam 100 kilo ağırlığında... Kaldığı oda çok ciddi güvenlikle korunuyor - Resim : 1

ÖZEL ALANDA YAŞIYOR

Hayvanat bahçesi içindeki Sürüngen Evi'nde bulunan özel alanda yaşayan ağlı piton, uzunluğu ve cüssesiyle görenleri şaşkına çeviriyor. 1 ay önce hayvanat bahçesine bağışlanan ağlı piton, alışma sürecinin ardından kendisine ait daha geniş bir yaşam alanına nakil edilecek. Ağlı piton, ön tarafı camla kaplı, üç tarafı kapalı özel bölümde tutuluyor. Sürüngen Evi'ni dolaşan meraklılar, dev yılanı uzun uzun inceleyerek selfie yapıyor.

Türkiye'nin en büyük yılanı... Tam 100 kilo ağırlığında... Kaldığı oda çok ciddi güvenlikle korunuyor - Resim : 2