Türkiye'nin kapısına kadar geldi, elini ayağını soktu içeri. Ama dev cüssesi hala dışarıda. Girmek için baskı yapıyor

Türkiye'de havaların ısınmaya başlamasının ardından meteorolojik kaynaklardan da sıcaklara ilişkin uyarılar gelmeye başladı. Meteoroloji uzmanları Afrika sıcaklıklarının henüz kolunu ve bacağını hissettirdiğini asıl cüssesinin ise Türkiye sınırından girmek için baskı yaptığını dile getirdi.

Türkiye'nin kapısına kadar geldi, elini ayağını soktu içeri. Ama dev cüssesi hala dışarıda. Girmek için baskı yapıyor

Türkiye 9 günlük tatil dönüşünde pazartesi gününe oldukça sıcak bir hava dalgasıyla başladı. Meteoroloji uzmanları da vatandaşların önümüzdeki günlerde ne olacağına ilişkin meraklarını gidermek adına peş peşe paylaşımlarda bulunmaya başladılar. 

AFRİKA SICAKLARI ELİNİ VE KOLUNU SOKTU 

Meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Türkiye'ye uzun zamandan bu yana girmeyi bekleyen Afrika sıcak hava dalgası şu anda elini ve kolunu Türkiye'ye doğru atmış durumda ancak cüssesi hala sınırımızın arkasından Türkiye'ye girmek için baskı yapıyor. 

GİRDİĞİNDE AĞUSTOS AYI FELAKET OLACAK 

Bir kısım meteorolojik kaynaklar tarafından yapılan değerlendirmeye göre Afrika sıcaklıklarının cüssesiyle birlikte Türkiye'ye girmesi durumunda ağustos ayında çok yüksek sıcaklıklar bekleniyor. 

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye hakkında paylaşılan grafik da şu şekilde: 

Türkiye'nin kapısına kadar geldi, elini ayağını soktu içeri. Ama dev cüssesi hala dışarıda. Girmek için baskı yapıyor - Resim : 1