Türkiye’nin korktuğu tarih verildi… Bir öğle vakti güneş tam tepedeyken ortaya çıkacak

Türkiye'de yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yılanlar hakkındaki soru işaretleri de arttı. Tüm Türkiye'nin korktuğu Türkiye'deki tek kobra türü Mısır kobrası hakkındaki bilgiler de endişe yaratmaya başladı. Bu tür geçtiğimiz yıl sadece Şanlıurfa'da görüldü. Bu sene de Haziran ayı ortaları gibi toprak yüzeyine çıkabileceği düşünülüyor.

Türkiye’nin korktuğu tarih verildi… Bir öğle vakti güneş tam tepedeyken ortaya çıkacak

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte doğada görülme sıklığı artacak hayvanların hangisi olacağı araştırılmaya başlandı. Uzmanlara göre bu hayvanların ilk sırasında kene, yılan ve akrepler var. Hayvanların kendi türleri arasında da dikkat edilmesi gereken hayvanlar var. 

MISIR KOBRASI ÇOK DİKKAT ÇEKİYOR

Yılanlar arasında insanların en fazla korktuğu hayvanların başında Mısır kobrası geliyor. Mısır kobrası geçtiğimiz yıl sadece sıcaklığıyla bilinen Şanlıurfa ilimizde görüldü. Bu sene de yılanların çiftleşme mevsimi olan haziran ayında yeniden kendisini göstereceği tahmin ediliyor ancak hangi ilimizde olacağı şimdiden merak konusu. Kobranın daha çok güneşin yakıcılığını artırdığı bir zaman diliminde ortaya çıkması bekleniyor. 

Türkiye’nin korktuğu tarih verildi… Bir öğle vakti güneş tam tepedeyken ortaya çıkacak - Resim : 1

MISIR KOBRASI HAKKINDA DİĞER BİLGİLER

Mısır kobrası hakkındaki diğer bilgiler ise şu şekilde: "Mısır Kobrası, olarak da bilinir "أورايوس" Mısır Arapçasında telaffuz edilir: Ouraeus (Eski Yunanca kelimeden türetilmiştir: οὐραῖος), İkili adlandırma: Naja haje, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaygın olan bir kobra türü. Sahra Çölü ve Suriye Çölü'nde yaşar.Ayrıca Etiyopya,Somali,Mozambik ve Senegal'in bazı yerlerinde de yaşarlar."Üstüne ek olarak" Suudi Arabistan'da yaşarlar.Zehri bir insanı 2 saatte öldürür.Ancak ölümden kurtulmak mümkündür. Hızlı davranılıp panzehir alanların çoğu hayatta kalır.Boyları 180 cm'yi geçebilir.Afrika'da en yaygın kobra türleridirler. 

Türkiye’nin korktuğu tarih verildi… Bir öğle vakti güneş tam tepedeyken ortaya çıkacak - Resim : 2