Türkiye'ye bomba tarih resmen verildi. 7 Nisan'da Batı Karadeniz'den giriş yapacak

Meteoroloji sitesi AtmosferTürk tarafından Türkiye'ye resmen bomba tarih verildi. 7 Nisan'da Batı Karadeniz üzerinden giriş yapması bekleniyor.

Türkiye'ye bomba tarih resmen verildi. 7 Nisan'da Batı Karadeniz'den giriş yapacak

Türkiye'de resmen etkisini göstermesi beklenen bir sisteme ilişkin flaş bilgiler ortaya çıktı. 7 Nisan'da sistemin Batı Karadeniz üzerinden yurdumuza giriş yapacağı bilgisi verildi. 

"6-7 NİSAN'DA GELECEK" 

AtmosferTürk tarafından da konu hakkında detaylı bir paylaşım gerçekleştirildi. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: 

"GFS (Amerikan) modelinin sabah güncellemesinden bir kare... iç kesimlerdeki kar birikimi şaşırtıcı ama aynı günceldeki bazı anekdotlara göz atalım.

 6-7 Nisan'da soğuk hava dalgasının ülkemize Batı Karadenizden giriş yaptığını görüyoruz.
 

Akdeniz'de oluşan tepki siklonunun iç kesimlerde kar yağışına sebebiyet verdiğini anlıyoruz.

(Bu mekanizma kışın çalıştığında ve soğumanın şiddeti yüksek olduğunda sağlam kar yağışları bıraktığını belirtelim."