Türkiye'ye salı günü öğleden sonra giriş yapacak. Herkesin gözü aydın haber gel

Türkiye'ye salı günü öğleden sonra için müjde geldi... Söz konusu haber, meteorolojinin güvenilir kaynakları arasında yer alan Hava City tarafından verildi. Bu habere vatandaşlarımız çok sevinecek.

Türkiye'ye salı günü öğleden sonra giriş yapacak. Herkesin gözü aydın haber gel

Türkiye'de pazartesi gününe çok sıcak uyanan vatandaşlarımız, bu acı çektiren sıcakların daha ne kadar devam edeceğini merak ediyordu... 

Meteorolojide güvenilir kaynaklar arasında yer alan Hava City, vatandaşların merakına son noktayı koydu... Salı günü öğleden sonra Türkiye'ye giriş yapacak, vatandaşlarımızın ferahlamasını sağlayacak.

Hava City tarafından konu hakkında gerçekleştirilen paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"İstanbul'da sıcaklık düşüşü Salı sürpriz bir hamlede bulunacak. Pazartesi 36°C #sıcak görecek İstanbullular Salı'ya da sıcak başlasa da öğleden sonra ilk ferahlamayı hissedecek. Salı günü yerel kısa süreli yağış görülebilir.  

"CUMA- CUMARTESİ DE BAŞKA BİR SERİNLEME VAR"

Haftalardır "Ayın son günleri" diyerek işaret ettiğim o sistem ve asıl serinleme ise Cuma Cumartesi günleri geliyor. İstanbul geneli gündüzleri 30°C ve altını görecek, gece rahat uyku mümkün hale gelecek. Yağış kısmında hala mütabakat sağlanamadı. Böyle dönemlerde sağlıklı bir yağış tahmini için son ana kadar beklemek gerekir. Sadece şunu söyleyebilirim; beni ikna edecek, görmek istediğim son birkaç veri var. Onlar da düşündüğüm doğrultuda gelirse işte o zaman çarşı karışır. Erken fikir beyan edip sizi beklentiye sokmak istemediğim için şu an sessizce bekliyorum..." 

"BU İLLERDE YAĞIŞ İHTİMALİ VAR" 

Ankara İzmir Bursa Kocaeli Düzce ve ülkenin kuzey yarısının tamamında yağış ihtimali var. Sıcaklık düşüşünü ise kademeli olarak ülke genelinde bekliyorum. 5 ila 8 derece arası toplam sıcaklık düşüşü mümkün görünüyor. Örneğin yarın 38-40°C olan yerler hafta sonunda 30-33°C bandına. 35-38°C olan yerler 27-30°C rahatlıkla iner... Her bir yeni gelişmeyi ve detayı sizlere bildirmeye devam edeceğim. Bu hafta boyunca gözünüz kulağınız buralarda olsun"