Türkiye'ye yılanlar hakkında acil uyarı. En korkunç zamanının hangisi olduğunu açıkladı

Türkiye'de yılanların görülme sıklığında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzman isim, yılanların en saldırgan olduğu zaman dilimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin en zehirli yılanları geceleri aktiftirler ve alacakaranlıkta avlanırlar.

Türkiye'ye yılanlar hakkında acil uyarı. En korkunç zamanının hangisi olduğunu açıkladı

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar da her taraftan fırlamaya başladı. Hakkari'de çok sayıda zehirsiz yılan olmasının yanı sıra insan hayatına etki edebilecek güçte zehirli yılanlar da mevcut. O yılanlardan biri Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görüntülendi. 

Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Yüksekova'da görüntülenen engerek yılanının en saldırgan olduğu zaman dilimi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye'ye yılanlar hakkında acil uyarı. En korkunç zamanının hangisi olduğunu açıkladı - Resim : 1

Satar, şöyle konuştu: "Geceleri aktiftirler ve alacakaranlıkta avlanırlar. Beslenme alışkanlığı, genelde avlayabildiği küçük kemiriciler, kertenkele türleri, kuş ve yumurtaları, küçük memeliler gibi canlılardır. Bu tür, gözden uzak ve gizli yaşamayı tercih eden bir tür olduğundan, karşılaşılması çok zor türlerdendir."