Türkler "Ölürüm Türkiyem" şarkısı ile coştular! Türkiye - Portekiz maçı öncesi Dortmund yine kırmızı-beyaz!

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'te F Grubu'nda Portekiz ile karşılaşacağı maç öncesi Dortmund sokakları kırmızı-beyaza büründü. Taraftarların "Ölürüm Türkiyem" ve "Mehter Marşı" eşlğinde coşkunun zirvesine çıkarken İstiklal Marşı Dortmund caddelerinde yankılandı.

A Milli Futbol Takımı’nın, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynayacağı Portekiz maçı öncesinde Türk taraftarlar, Dortmund sokaklarını kırmızı-beyaza çevirdi. 

Türkler "Ölürüm Türkiyem" şarkısı ile coştular! Türkiye - Portekiz maçı öncesi Dortmund yine kırmızı-beyaz! - Resim : 1

Gürcistan maçı öncesinde olduğu gibi TFF tarafından organize edilen 'Taraftar Yürüyüşü' etkinliğine binlerce kişi katıldı. Taraftarların "Ölürüm Türkiyem" ve "Mehter Marşı" eşlğinde coşkunun zirvesine çıkarken İstiklal Marşı Dortmund caddelerinde yankılandı.

Taraftarların yerel saatle 12.00'den itibaren KleppingStraße'de kurulan Fan Zone'da toplanmasıyla başlayan etkinlik için özel olarak hazırlanan Milli Takım Taraftar Otobüsü'nün etrafında toplanan kalabalık, marşlar ve tezahüratlarla sokakları inletti.

Türkler "Ölürüm Türkiyem" şarkısı ile coştular! Türkiye - Portekiz maçı öncesi Dortmund yine kırmızı-beyaz! - Resim : 2

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, TSİ 19.00’da BVB Dortmund Stadyumu’nda Portekiz ile mücadele edecek. Bu maç öncesinde Türk taraftarlar, Gürcistan karşılaşmasında olduğu gibi Dortmund'da bulunan KleppingStrabe’de toplandı. Binlerce Türk taraftarı meşaleler yakıp, tezahüratlar söyleyerek millilere destek verirken, sokakları da kırmızı-beyaza çevirdi.
Taraftarlar daha sonra maçın oynanacağı stadyuma yürüdü.