Türklerin coşkusu uluslararası basına yansıdı!

Euro 2024'te Gürcistan'a karşı Türkiye'nin kazandığı başarı, büyük coşkuyla karşılandı. Almanya'daki Türklerin sevinci, Amerikan basınına da yansıdı.

Türklerin coşkusu uluslararası basına yansıdı!

Amerikan gazetesi New York Times (NYT), Almanya'daki Türklerin Euro 2024'te Türkiye'ye nasıl destek verdiğini yazdı.

Haberde, Türkiye Milli Futbol Takımı'nın Gürcistan'ı 3-1 mağlup etmesinin ardından Almanya'da büyük sevinç yaşandığı belirtildi.

KIRMIZI BİR DENİZE DÖNÜŞTÜĞÜ BELİRTİLDİ 

18 Haziran'da BVB Dortmund Stadyumu’nda oynanan maçtaki galibiyetin ardından futbolseverlerin sokakta yaptığı kutlamalarla "Berlin'in kırmızı bir denize dönüştüğü" ifade edildi.

Almanya'da Türklerin en çok yaşadığı Berlin, Köln ve Hamburg şehirlerinde milli takıma büyük destek verildiği belirtildi.

3 MİLYON TÜRK...

Ülkede yaklaşık 3 milyon Türkün yaşadığına dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı: 

Bu kişilerin kültürel kimliklerinin merkezinde futbol var. Almanyalı Türkler genellikle bir Alman bir de Türk takımı tutuyor: Schalke ve Fenerbahçe, Hamburg ve Galatasaray, Hertha Berlin ve Beşiktaş.

TÜRK FUTBOLU NESİLLERİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Dortmund Teknik Üniversitesi'nden akademisyen Aladin El-Mafaalani, "Türk göçmenlerin farklı nesillerini birbirine bağlayan şeylerden biri de Türk futbolu" dedi. 

Essen'deki Türkiye Araştırmaları Merkezi'nden Yunus Ulusoy, futbolun birleştirici bir gücü olduğuna işaret ederek şu değerlendirmeyi paylaştı: 

Bu ortak bir kimlik ve topluluk yaratıyor. Neredeyse herkes bir Türk takımının taraftarı, ben Trabzonspor taraftarıyım. Aynı zamanda da bir Alman takımının, Borussia Dortmund'un taraftarıyım.
Köln'de "küçük İstanbul" diye bilinen Keupstrasse mahallesinde yaşayan Kerem, İlkay Gündoğan ve Mesut Özil gibi Türk asıllı Alman futbolcuların gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Kerem, "Gündoğan ve Özil gibi oyuncular bizim için birer kahraman. Ülkenin geri kalanına hem Alman hem de Türk olunabileceğini gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.