Ankara TUSAŞ'a terör saldırısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 şehidimiz, çok sayıda yaralımız var!

Ankara'da yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıyı gerçekleştiren üç teröristten 2'sinin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ali Yerlikaya, terör saldırısında 4 kişinin şehit olduğunu ve 14 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) önünde hareketli dakikalar yaşandı. Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ Tesisi önünde patlama meydana geldi. 

Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. 16.45 itibariyle bölgede çok şiddetli bir patlama sesi daha duyuldu. Saldırıda 3 teröristten 2'si etkisiz hale getirildi. 

 

Ali Yerlikaya, terör saldırısında 4 kişinin şehit olduğunu ve 14 kişinin yaralandığını açıkladı.

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

"YENİ BİLGİ-1

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek

Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

 YERLİKAYA BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bölgeye intikal ettiği öğrenildi. Yerlikaya'da açıklama bekleniyor. Öte yandan Ankara Valisi Vasip Şahin'in de olay yerinde olduğunu biliniyor.

ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR!

Canlı bomba ve çatışma ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Saldırıda el bombası kullanıldığı ve bir teröristle çatışmanın hala devam ettiği bilgisi geldi.

2 BOMBA İNFİLAK ETTİ, SALDIRGANLARIN BİRİ KADIN!

Teröristlerin olay yerine ticari taksiyle, vardiya değişim zamanında geldikleri öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin biri kadın 3 kişi olduğu söylenirken; silah seslerinin 16.40 itibariyle kesildiği öğrenildi. Yaralıların helikopterle uzaklaştırıldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. Terör saldırısında 2 bombanın infilak ettiğini söylenirken, tüm birimler sığınaklara indirildi. Şehitlerin nizamiyedeki güvenlik görevlileri olduğu söyleniyor.

''TERÖR SALDIRISI GERÇEKLEŞTİ''

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.'' dedi.

Ankara TUSAŞ'a terör saldırısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 şehidimiz, çok sayıda yaralımız var! - Resim : 3

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş terör saldırısına ilişkin sosyal medyadan şu açıklamada bulundu:

''Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun.''

‘ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN’ UYARISI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan ilk açıklamada “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” ifadeleri kullanıldı.

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

Kökeni 1973 yılında Türk Uçak Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) kurulmasına kadar gider. Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.