TUSAŞ'a terör saldırısında yeni detaylar: Özel harekat müdahale etti, teröristler kendilerini patlattı

Ankara Kahramankazan'daki TUSAŞ yerleşkesine yapılan 5 şehidimizin ve çok sayıda yaralının olduğu saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Teröristlerin tesis içerisine yüksek miktarda patlayıcıyla geldiği ve özel harekatın operasyonu sırasında teröristlerin kendilerini patlattığı belirlendi.

TUSAŞ'a terör saldırısında yeni detaylar: Özel harekat müdahale etti, teröristler kendilerini patlattı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ'a, dün saat 15.26'da terör saldırısı gerçekleştirildi.

Bir taksiyle gelen 2 terörist, araçtan iner inmez, çevredeki sivillere ateş ederek, tesise yöneldi. Bu sırada şiddetli patlama duyuldu. 

Saldırı ile birlikte TUSAŞ içinden de patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

Saldırıdan hemen sonra Jandarma özel harekat tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı.

TERÖRİSTLER KENDİLERİ PATLATTI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 23.00 da hastane önünde yaptığı açıklama, özel harekat timinin önemli görev yerine getirdiğini belirtirken, önemli bir bilgiyi paylaştı. Kurtulmuş, "“Özel Harekat görevlisi arkadaşlarımız ve güvenlik görevlisi olan arkadaşlarımızın gösterdiği üstün kararlılık ve cesaret dolayısıyla hepsini tebrik ediyoruz. Allah razı olsun. Eğer anında ve çok etkin müdahaleleri olmasaydı belki bugün çok daha ağır bir tablo olabilirdi. Bu çatışmaya kısa süre içerisinde girerek, teröristlerin ölmelerine, kendilerini patlamalarına vesile olan bir mücadele içerisinde oldular.” dedi. 

1 BAŞSAVCIVEKİLİ VE 8 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmada 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıkladı.