Tuz Gölü bebek flamingolara ev sahipliği yapıyor! 4 bin 300 flamingo yumurtadan çıktı

Ankara Şereflikoçhisar’daki Tuz Gölü, Türkiye’de flamingoların ürediği en büyük alanlardan biri. Göl çevresi bu yıl, 4 binden fazla flamingonun doğumuna ev sahipliği yaptı. Yavru flamingolar yumurtalardan çıktı, ancak doğum oranında geçen yıla göre bir düşüş var.

Tuz Gölü bebek flamingolara ev sahipliği yapıyor! 4 bin 300 flamingo yumurtadan çıktı

Türkülere konu olan allı turnalar, yani flamingolar, onlar için en büyük üreme alanlarından biri de Ankara’daki Tuz Gölü. Göl, bu yıl 4 bin 300 flamingonun doğumuna ev sahipliği yaptı. Dünyaya gözlerini açan yavrular ilk kez görüntülendi.

“Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi Projesi” ile nesli tehlike altında olan türler için çalışmalar sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında flamingolar da yakından izleniyor.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Karataş, Tuz Gölü’nün flamingolar için önemine dikkat çekti. 20 yıldır düzenli şekilde sayım yapıldığını belirten Karataş, bu yıl yavru flamingo sayısının düştüğünü söyledi. 2021 yılında toplu flamingo ölümlerinin yaşandığını hatırlatan Karataş, alınan bazı tedbirler ve bakanlığın girişimleriyle alana su getirildiğini belirtti.