tv100 canlı yayınında İYİ Partili Olgun ile Hasan Öztürk arasında 'Nas' tartışması!

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Kübra Par'la Farklı Açılar programında dün akşam İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun ile Ülke TV GYY Hasan Öztürk arasında 'Nas' tartışması yaşandı. İYİ Partili Olgun, Öztürk'e "Noldu bizim nas?" diye sordu. Öztürk ise "O günkü politika da doğru bugünkü politika da doğru." diye yanıt verdi. İşte detaylar...

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, YRP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Ülke TV GYY Hasan Öztürk, Millet Haber Ajansı GYY Sinan Burhan, Hukukçu Dr.Rezan Epözdemir Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu. 

Kübra Par'la Farklı Açılar programında dün akşam masaya 'Nas' konusu yatırıldı.

Programa telefon bağlantısıyla katılan İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, 'Nas' konusuna espirili bir dille değindi. 

"FAİZLER ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR"

Olgun, "Limonu sıkan pehlivan her zaman değişiyor. Bu ülkede bir maliye bakanı vardı, Nurettin Nebati. Ve bu maliye bakanıyken bir politika yaşayacaktık. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Nas' ortadayken nasıl faiz istersiniz' diyordu. Şuan da başka yine bir maliye bakanı var. Cumhurbaşkanı aynı cumhurbaşkanı. Faizler almış başını gidiyor. Hiç ben söylediğim yanlış olmuş kusura bakamayın diyen yok." diye konuştu. 

Olgun, konuya ilişkin Ülke TV GYY Hasan Öztürk'e "Noldu bizim nas?" diye sordu. 

"O GÜNKÜ POLİTİKA DA DOĞRU BUGÜNKÜ POLİTİKA DA DOĞRU"

Öztürk ise şu açıklamalarla yanıt verdi:

"O günkü politika da doğru bugünkü politika da doğru. Niye? Çünkü biz yıllarca enflasyonla yaşadık ama işsizlikle mücadele etme konusunda o zaman faizleri düşürüp devletin bankalarındaki kredilerle reel sektör desteklendi. Hiçbir kimse diyemez ki küçük esnaf dahil büyük yatırımcıyı kastetmiyorum biz o dönemde kredi almadık ve işlerimizi büyütmedik diyemez.  Herkes işlerini kredilerini çekerek aldılar ve istihdama dönük bir projeydi o. Nebati döneminde yapılan uygulama istihdama yönelik bir projeydi. Kovid dönemi ve sonrasındaki dönemde  Türkiye'de işsizlik artmadı düştü ve faizler düşürülüp devlet bankalarıyla fonlanmayala oldu. Bedeli ağır oldu ama enflasyon yükseldi ama işsizlik artmadı. Şimdi işsizlikle mücadele de Mehmet Şimsek daha çok sıkacak ama buna çok müsade edilmiyor. Şuan da hala bir dengede gidiyor. O gün eğer kredilerin muslukları açılmasaydı bankalardan fonlamamış olsaydı reel sektör şuanda işsizlik almış başını gitmişti Türkiye şimdi bambaşka bir iklimdeydi." diye konuştu.