tv100 Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu'da Denizkurdu Tatbikatı'nı görüntüledi

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu Muğla Marmaris’teki tatbikat sahasında görüntülendi. tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç yapılacak olan tatbikata ilişkin bilgileri paylaştı.

Her 2 yılda bir yapılan Denizkurdu Tatbikatı için Türkiye’nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu sahaya indi. tv100 de bu tatbikatı yerinde görüntüledi. 

tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç'un aktarımları şu şekilde oldu:

"Mayıs ayı Mehmetçik için bir tatbikat ayı diyebiliriz. Bu tatbikatlar arasında en önemlilerden birinde Denizkurdu Tatbikatı’ndayız.

Aynı anda 6 helikopter bu gemiye iniş ve kalkış yapabiliyor. Yakıt ikmali yapabiliyor. Senaryo gereği bu tatbikatta, buradan alınacak mürettabatla başka noktaya havalanacak. Gemide eş zamanlı 27 ZAHA yer alıyor. 33 çeşitli araca da ev sahipliği yapabiliyor.

TCG Anadolu geçtiğimiz günlerde uluslararası bir tatbikata katıldı ve burada da Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil etti.

Denizkurdu Tatbikatı ilk olarak 7 Mayıs'ta başladı, 18 Mayıs'a kadar sürecek ama bugün önemli bir gün. Seçkin gözlemci günü. Bu gemiye ve buna eşlik edecek Salih Reis gemisine bakan Yaşar Güler'in eşliğinde yabancı gözlemciler de bu gemide yer alacak ve tatbikatı onlar da yerinde izleyecek."