tv100.com gündeme getirdi; bıçaklı saldırgan tutuklandı!

Dün bu köşede gündeme getirdiğim “kocanın bıçaklı dehşeti’’ Türkiye’nin gündemine oturdu. Kadın örgütleri, dernekler, siyasi partiler ve medya, Iğdır’da yaşanan dehşete tepki gösterdi. Ve nihayet, bıçaklı saldırgan bugün tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hatırlayacağınız üzere; Iğdır’daki bir KYK’da çalışan güvenlik görevlisi Sinan Akay, kendisinden boşanmaya çalışan eşi Leyla Akay’ı bir yıl arayla iki kez tehdit etmiş, dövmüş ve bıçakla yaralamıştı. Sinan Akay, buna rağmen, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nde skandal bir şekilde serbest kalmıştı.

Akay, bir hafta önce eşine karşı işlediği 5 ayrı suça rağmen, işine gidip gelmeye devam ediyordu.

tv100.com gündeme getirdi; bıçaklı saldırgan tutuklandı! - Resim : 1

BUGÜN NE OLDU?

Ayrıntılarını dün okuduğunuz için detayları yeniden aktarmayacak, sadece bugün akşam saatlerinde yaşanan yeni gelişmeyi duyuracağım:

Türkiye’nin www.tv100.com ‘dan dehşet içinde kalarak öğrendiği bıçaklı saldırının faili 38 yaşındaki Sinan Akay, avukatlarının ve savcının bugün yaptığı yeni itiraz sonrası Iğdır Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’nce ‘’itiraza kapalı şekilde’’ tutuklandı.

Böylece bıçaklı saldırının mağduru Leyla Akay da ‘şimdilik’ rahat bir nefes aldı. Leyla Akay, dünkü konuşmamızda “Boşanmaya çalıştığım eşimin beni öldürmesini mi bekliyorlar?” demişti.

tv100.com gündeme getirdi; bıçaklı saldırgan tutuklandı! - Resim : 2

AVUKAT ÇİFLİK: “SERBEST KALMASI SKANDALDI”

Tutuklama kararı sonrası konuştuğum, Leyla Akay’ın avukatı Mürsel Çiflik de benzer bir duyguyu taşıyordu. Avukat Mürsel Çiflik, “Bir hafta önce baştan sona bir skandal karara şahit olduk. Saldırganın suçları sabit olmasına rağmen Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararı vermedi. Konu kamuoyuna taşınınca Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi delilleri ele aldı ve saldırgan bugün cezaevine konuldu. Ancak tutuklama kararına gerekçe olarak yazılan madde tüm suçları hala kapsamıyor’’ dedi.

tv100.com gündeme getirdi; bıçaklı saldırgan tutuklandı! - Resim : 3

MAĞDUR LEYLA AKAY: “DOSYAM MEDYA SAYESİNDE RAFTAN İNDİ”

Tutuklama kararı sonrası, eşi tarafından iki kez saldırıya uğramasına rağmen adalete hasret kalan Leyla Akay’la da yeniden konuştum. 28 yaşındaki Leyla Akay, duygularını şöyle dile getirdi:

“Sinan Akay’ı kimin koruyup kolladığını bilmiyoruz. Kulağımıza bazı duyumlar geliyor ancak elimizde somut kanıt yok. Eğer korunup kollanmasaydı beni bir yıl önce bıçakladığında ceza alırdı. Beni ikinci kez bıçaklamasının ardından yine serbest kaldı. Siz yaşadığım dehşeti tv 100’de gündeme getirince medyanın gücü sayesinde dosyam raftan indi.”

tv100.com gündeme getirdi; bıçaklı saldırgan tutuklandı! - Resim : 4

Akay şöyle devam etti:

“Beni dün gece jandarma aradı ve konuyla ilgili bilgi aldı. Halbuki tüm dosyalar ellerinde mevcuttu. Buna rağmen olan biteni yeniden aktardım. Sinan Akay umarım gereken cezayı alır. Tepkilerden dolayı tutuklanıp bir süre sonra da ceza almadan serbest bırakılırsa ben yine tehdit altında olacağım. Kamuoyunun desteğini bekliyorum.”

Leyla Akay artık Iğdır Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na emanettir.

Bir kadının gözlerimizin önünde katledilmesine izin vermeyeceklerdir…