tv100.com yazarı Barış Yarkadaş duyurmuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu'na girdiğinde CHP milletvekilleri ayağa kalktı

tv100.com yazarı Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP milletvekillerinin bugünkü Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ayağa kalkacağını duyurmuştu. Yarkadaş'ın duyurduğu gibi oturuma katılan CHP milletvekillerinin bir çoğu ayağa kalkarken, 7 vekilin ise ayağa kalkmadığı görüldü. Öte yandan Yarkadaş, yaklaşık 57 CHP'li vekilin Genel Kurul'a girmediğini duyurdu. Ardından salona girmeyen 21 vekilin olduğu bir fotoğraf paylaştı.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş duyurmuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu'na girdiğinde CHP milletvekilleri ayağa kalktı

TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı. TBMM'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul'a geldi. TBMM yönetim ve personeli ile tokalaşan Erdoğan, daha sonra kürsüye indi.

KAÇ CHP'Lİ VEKİL GENEL KURULA KATILMADI?

Erdoğan'ı hitabından önce Genel Kurul, ayakta alkışlayarak selamladı. Öte yandan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, 57 CHP'li vekilin Genel Kurul'a katılmadığını sosyal medya hesabından duyuruken CHP Grup Başkanlığı ise salona girmeyen CHP'li vekil sayısını 20 olduğunu duyurdu.

TBMM Genel Kurulu’na giren ve Erdoğan geldiğinde hazır bulunan vekillerden Engin Altay, Uğur Bayraktutan, Onur Konuralp, Fethi Açıkel, Arife Sibel Yanıkoğlu, Sibel Suiçmez, Harun Özgür Yıldız ayağa kalkmadı.

BU KEZ ALKIŞLAMADILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta selamlayan CHP'lilerin bu kez alkışlamadıkları dikkat çekti.

HDP sıralarındaki vekillerin ise ayağa kalkmadıkları görüldü.

BARIŞ YARKADAŞ DUYURMUŞTU

tv100.com yazarı Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP milletvekillerinin bugünkü Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ayağa kalkacağını duyurmuş ve gönderilen mesajı yayınlamıştı.