Üç büyükler Avrupa'da devam ediyor

Son yazımda temsilcilerimizin maç skorlarına değinmiştim. Maçlarda Galatasaray kendi evinde Molde’yi 2-1, Beşiktaş, Dinamo Kiev’i 1- 0, Fenerbahçe deplasmanda Twente’yi 1 - 0 yendi. Adana Demirspor ise Genk’i evinde 1 - 0 yendi ancak turu geçmesi için yeterli skor değil. Maç uzatmalara gitti ve skor aynı kalınca penaltı atışlarına geçildi. Adana Demirspor’un yıldızı Belhanda penaltı atışını kaçırdı. Belhanda’nın penaltıyı kaçırmasıyla turu geçen taraf Belçika ekibi Genk oldu. Avrupa da ilk defa mücadele eden Mavi Şimşekler toplamda 6 maç oynayıp 3 galibiyet 2 yenilgi ve 1 beraberlik elde etti. Son maçını kazandığı için elenirken bile ülke puanına katkısı oldu.

Üç büyükler eski günlerdeki gibi yeniden Avrupa da top koşturacaklar. Eski sezonlarda üç büyüklerimiz rekabet olarak düşüştelerdi. Ligin eski tadı kalmadı deniliyordu. Üç büyüklerin rekabeti her zaman seyir zevkini artıyordu.

 Şimdi ise rekabet eski günlere döndü gibi gözüküyor. Temsilcilerimiz, Avrupa da yollarına devam ediyorlar.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

Galatasaray turu geçti ve ülkemize direkt olarak 1000 puan katkı sağladı. Türkiye, ülke sıralamasında 10. sıradan 9. sıraya yükseldi. Şampiyonalar Lig’inde yoluna devam ediyor.

Galatasaray’ın şampiyonlar Ligi’nde rakipleri: Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag. Galatasaray,  Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag’la karşı karşıya gelecek.

KONFERANS LİGİ

Fenerbahçe ve Beşiktaş ise Play Off’u geçerek ülke puanına katkı sağladılar. Aynı zamanda Konferans Lig’nde devam ediyorlar. Fenerbahçe H Grubundan, Beşiktaş da D Grubundan kuralara katıldı.

Grup D

Club Brugge

Bodø/Glimt

Beşiktaş

Lugano

 Grup H

Fenerbahçe

Ludogorets

Spartak Trnava

Nordsjælland

Kura sonuçları iki temsilcilerimizi de favori olarak görünüyor. Futbolun nasıl sonuçlanacağı  bilinmez. Gösterilen sarı kart veya kırmızı kart bütün oyunun planını değiştirebilir. Ama net olan, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın işi Galatasaray’a göre daha kolay. Galatasaray’ın rakipleri çok güçlü. Konferans Ligi temsilcilerimiz gruptan çıkması daha kolay görünüyor.

Ayrıca Konferans Ligi Finalinde ilginç bir detay var. Final maçı 29 Mayıs’ta Yunanistan’ın Başkenti Atina’da oynanacak. Buraya kadar her şey normal gözüküyor. Kulağa biraz manidar gibi gelse de 29 Mayıs tarihine bakıldığında İstanbul’un Fethi gerçekleşti. Final maçını Atina’da oynayıp kazanmak en çok bizim temsilcilerimize yakışacak. Umarım da öyle olur. Tarih manidar olsa da futbolda yeniden Avrupa Kupası kazanma vaktimiz geldi. Bu tarih ve yerde oldukça uygun görünüyor.