Uçaklar ve İHA’lar için kritik parça! Türkiye üretti, birçok ülke bunun peşinde

Milli hava araçları ve mühimmatların elektronik hareket sistemlerindeki dışa bağımlılığını sonlandıran, Avrupa ve Orta Doğu'ya ihracata başlayan ANDAR Elektromekanik Sistemler, uçak, İHA ve mühimmata yön verip 5 kıtaya ihracatı hedefliyor.

Uçaklar ve İHA’lar için kritik parça! Türkiye üretti, birçok ülke bunun peşinde

Savunma ve havacılık sektöründeki ana yüklenici firmaların dışa bağımlılığını azaltmak ve küresel pazarda rekabetçi çözümler yaratmalarına katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren teknoloji firması ANDAR, elektromekanik hareket sistemlerine odaklanıyor. ANDAR, servo eyleyiciler ve bunların bileşenlerini tasarlayıp, geliştirip, üretiyor.

ANDAR Genel Müdürü Gökhan Koyuncu, son olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki IDEX Fuarı'na katılıp gerek bu ülkedeki gerekse bölgedeki müşterilerine sundukları teklifleri ilerletmek için görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de edindikleri bilgi, tecrübe ve ürün hazırlığına dayanarak mevcut sistemlere ve geliştirme projelerine destek olmak için çeşitli girişimleri bulunduğunu anlatan Koyuncu, bu çabaların bölge ülkeleri kadar Kuzey ve Güney Amerika ile Avrupa'daki müşterileri de kapsadığını dile getirdi.

DÜNYA PEŞİNDE

ANDAR'ın elektrikli hareket sistemleri konusunda uzmanlaştığını, askeri uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları, akıllı mühimmatlar için bir hazır ürün ailesi oluştuğunu bildiren Koyuncu, bunların doğrudan kullanılabilmesinin yanı sıra geliştirilen projelere göre uyarlanmasının da mümkün olduğunu belirtti.