Uğur Poyraz’dan Akşener’e çağrı: İzah etmek zorunda!

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin içeriğini açıklaması gerektiğini vurguladı ve bu açıklamanın yapılmamasının vicdanları sızlattığını ifade etti. Görüşmenin parti içinde şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattığını belirten Poyraz "Görüşmeyi izah etmek zorunda." dedi.

Uğur Poyraz’dan Akşener’e çağrı: İzah etmek zorunda!

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme siyasetteki yerini koruyor. Görüşmeye dair İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da öğlen saatlerinde PolitikYol ve Halk TV'ye yaptığı değerlendirmede, Erdoğan-Akşener görüşmesinin İletişim Başkanlığı tarafından duyurulmuş olmasına işaret etti. Bu ayrıntıyı “bu da demek oluyor ki taraflarca bu görüşmenin kamuoyu tarafından bilinmesi istenmiştir” şeklinde değerlendiren Poyraz, İYİ Parti’nin de görüşmeyi basından öğrenmiş olduğunu aktardı.

"GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ İZAH ETMEK ZORUNDA"
Meral Akşener'in çok tecrübeli bir siyasetçi olduğunu ve hem bu görüşmenin hem de içeriğinin açıklanmamasının nasıl değerlendirileceğini bileceğini vurgulayan Poyraz, "Görüşmeyi izah etmek zorunda. İçeriğin bilinmemesi vicdanları sızlatır. 24 saat geçtikten sonra hala açıklama gelmeyince bu konuyla ilgili beyanda bulunma zorunluluğu doğdu. Bu görüşme madem kamuoyuna ilan edildi o zaman görüşmenin içeriğinin de kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

"ŞAŞKINLIK VE HAYAL KIRIKLIĞI"
Poyraz, görüşmeyi “İYİ Partinin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’dur. Genel Başkanımızın ve yetkili kurullarımızın içeriği hala belli olmayan bu görüşmeden bilgisi olmadığı gibi duyan her partilimiz için de şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattığını ifade etmek isterim” sözleriyle değerlendirdi.