Ukrayna'nın en güçlü silahı: İşgalci Rusları kamikaze drone'larla avlıyorlar

Rusya-Ukrayna savaşında ikinci yıla girildi. Çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Avrupa tedirgin, çünkü savaşın bütün kıtaya yayılma riski var. Bu yüzden Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna lideri Zelenski’ye ilginç bir teklifte bulundu. Dedi ki: “Ateşkesi ilk siz ilan edin, sonra da Ruslarla masaya oturun…”

Ukrayna'nın en güçlü silahı: İşgalci Rusları kamikaze drone'larla avlıyorlar

Kaçmaya çalıştı, başaramadı. Kamikaze dronun hedefi oldu. Rusya-Ukrayna savaşı 2 yıldır devam ediyor. Kalıcı barış ve ateşkes hala sağlanamadı. Batı, Zelenski’nin en büyük destekçisi. Ancak savaş uzadıkça Avrupa’ya yönelik Rus tehdidi artıyor. Avrupa Birliği, artan Rus tehdidinden dolayı savaşın daha fazla uzamasını istemiyor. Macaristan bunun ilk sinyalini verenlerden.

Başbakan Viktor Orban, Avrupa Birliği dönem başkanı olduktan sonra ilk kez Ukrayna’ya ayak bastı. Başkent Kiev’de Zelenski ile bir araya geldi. Görüşmenin ana başlığı Rusya ile devam eden savaştı. Orban, Zelenski’ye ilginç çözüm önerisini sundu: “Ateşkesi ilan eden taraf ilk siz olun, sonra da Ruslarla masaya oturun.”

Macaristan, Rusya’ya yakın bir ülke. Moskova’dan da yüklü miktarda gaz satın alıyor. Bu açıdan bakıldığında Viktor Orban’ın Zelenski’ye Putin ile masaya oturmasını söylemesi dikkat çekici. Batı, Ukrayna’dan giderek uzaklaşıyor. Avrupa Parlamentosunda kameraya yansıyanlar bunun en açık ispatı niteliğinde. Zelenski’nin yalnızlığı kameralara yansıdı. Ukrayna lideri ayakta kaldı, yeni bir sandalye getiren de olmadı. Sonrasında bu görüntüler ortaya çıktı.

Ukrayna cephesinde savaş tüm hızıyla sürüyor. Kiev’in en güçlü silahı kamikaze dronlar. Bir Rus askeri kamikaze drondan kaçmaya çalıştı. Dronu etkisiz hale getirmek için çantasını fırlattı ama işe yaramadı. Patlamanın şiddetiyle olduğu yerde can verdi.

Ve bir başka görüntü… Ukrayna’ya ait insansız hava aracı, siperde yatan Rus askerinin üzerine koca bir bomba bıraktı. Asker, bombayı uzağa atmayı başaramadı. Patlamadan etkilenmemek için arkasını döndü ama havaya uçtu. Bu kadın asker de dron tarafından yaralandı. Yardımına silah arkadaşları koştu. Gelen diğer dronu engellemek isterken üçü birden can verdi.