Ünlü görsel sanatçı Ahmet Güneştekin son sergisini İBB Başkanı İmamoğlu ile duyurdu: Son dönem eserlerinin yer aldığı en kapsamlı sergi olacak

İBB Başkanı İmamoğlu, Ahmet Güneştekin'in 2025 Ocak ayında İstanbul'da açılcak olan Kayıp Alfabe sergisinin duyurusunu sanatçıyla beraber gerçekleştirdi. Sergi Güneştekin'in malzeme üzerindeki dönüştürücü etkisinin izlerini taşıyan son dönem eserlerinin yer aldığı en kapsamlı sergisi olacak.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ahmet Güneştekin’in 17 Ocak 2025 tarihinde Artİstanbul Feshane’de açılacak Kayıp Alfabe adlı sergisinin duyurusunu sanatçıyla birlikte yaptı. Resmi duyuru, sanatçının eserlerini ürettiği mekânlardan biri olan Güneştekin Sanat Rafinerisi’nde çekilen videoyla yapıldı.

AHMET GÜNEŞTEKİN'İN SON DÖNEM ESERLERİNİN YER ALDIĞI EN KAPSAMLI SERGİSİ OLACAK

Küratörlüğünü Christoph Tannert'ın üstlendiği sergi, Güneştekin’in malzeme üzerindeki dönüştürücü etkisinin izlerini taşıyan son dönem eserlerinin yer aldığı en kapsamlı sergisi olacak.

ÜSTKURMACA YAPILAR VE MİTOLOJİK UNSURLARLA ÇALIŞILAN YAPITLAR SERGİDE YER ALACAK

Farklı disiplinlerden işlerden oluşan sergide, sanatçının büyük ölçekli ve mekâna özgü heykel çalışmaları, üstkurmaca yapılar ve mitolojik unsurlarla çalıştığı yapıtları, nesneleri malzemelerin farklı yönlerini yansıtacak biçimde kullandığı ses ve video enstalasyonları yer alacak.

ARTİSTANBUL FESHANE'DE DÜZENLENECEK SERGİ 6 AY SÜRECEK

Ekrem İmamoğlu, Güneştekin'in sanatsal duyarlılığını ve estetik yargılarını dokümanter niteliğiyle sunacak sergiyi, İstanbul’un en özel köşesi Haliç'in kıyısında, 150 yıllık bir yapının içerisinde dünyaya kapılarını kapılarıyla açacak bir çalışma olarak duyurdu. İBB Miras’ın, Osmanlı modernleşmesinin sembolü tarihi Feshane-i Amire'nin korunarak kapsamlı bir restorasyon projesi sonrasında açtığı şehrin yeni sanat merkezi Artİstanbul Feshane'de düzenlenecek serginin 6 ay sürmesi planlanıyor.