Ünlü rockçı Teoman tv100'e konuştu: Erdoğan'ın büyük karizmatik gücü var

Az Önce Konuştum'a konuk olan ünlü rockçı Teoman, Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Teoman, "Erdoğan’ın öyle bir karizmatik gücü var ki. O kendini gösterince bir sürü kişiyi arkasından sürükleyebiliyor." ifadelerini kullandı. "Küstah biri olmak istediğim için rock yıldızı oldum" diyen Teoman, "Rock yıldızı biraz daha farklı bir figürdür, personası değişiktir. Hayata dair tavırları da değişiktir, kendimi öyle tanımlamak istemem ama uzlaşmaz bir kişilik yaratırsınız." diye konuştu.

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'un bu haftaki konuğu ünlü rockçı Teoman oldu. Teoman, Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Teoman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KİTABIMA BENDEKİ GICIKLIKLARI DA KOYDUM

"İnsanlar bu kitabı aldığında tatmin olsunlar, kimisi felsefi derinliğinden, kimisi edebi taraflarından, kimisi nüktedanlıktan mizahtan mutlu olsun istedim. Timur diye bir karakter yarattım ben değilim orada yarattığım kişi, dünyanın en gıcık adamını yarattım bendeki gıcıklıkları da koydum ama abarttım.

SANAT ZATEN UYDURUKÇULUK

Karakter Timur nasıl oluştu?

Aslında bana benzeyen bütün gün hiçbir iş yapmayan canı sıkılan adamdı önce. Sonra onu değiştirip 46 yaşında bir herif yapınca, kendimden uzaklaştırınca, onu rezil pozisyonlara sokmaya başlayınca işin asıl zevkli bölümü başladı.

GENÇLİĞİMDE ÇOK YAZARLIK HAYALİ KURDUM

Roman yazmak çok büyük bir disiplin işi değil mi?

Bana çok uygun bir şey değil aslında romancılar, yazarlar çok başka türlü bir şey, gençliğimde çok yazarlık hayali kurmuş birisiyim ben fakat o zamanlar insan yazan romantik bir figürü resmini beğeniyorlar. Onun aslında inanılmaz meşakkatli, bütün hayatını verdiğin inanılmaz tutkularla inceliklerle buluştuğun bir disipline olduğunu o zamanlar düşünmüyordum. Ben golcü adamımdır onlar gibi uzun vadeli şeylere gelemem.

GEÇMİŞTEKİ ABUK SABUK FİKİRLERİ OLAN, SAÇMALAYAN TEOMAN’I SEVİYORUM

Bir bakıyorsun yazarken ben gördüm, abuk sabuk fikirlerim varmış benim. Orada gördüğüm kişiyi buraya da uyguladım. Benim şu anda abuk sabuk fikirlerim yok ama geçmişteki abuk sabuk fikirleri olan tamamen saçmalayan Teoman’ı seviyorum aslında. Komik biriymiş.

İKİ SENEDİR ‘YAPAY ZEKA’ OKUYORUM

Yapay Zeka meselesi dünyanın her yerinde konuşulan, tartışılan bir konu.

Ben 2 senedir araştırıyorum. 2 sene evvel ben gidişatı görmüştüm.

SPORA İLK BAŞLADIĞIMDA SPOR HOCAMA BENİ YORMA DEDİM

Sen spora ilk başladığında spor hocana ‘Beni yorma’ demişsin. Abi neden spora gidiyorsun o zaman?

Çünkü onlar işlerini iyi yapmak için ‘Ben bunu değiştireyim’ diyorlar sana bir proje olarak bakıyorlar o iyi hissedecekler, onlar tabii ki öyle hissedecek işini iyi yapan birinin düşüncesi o ama ben spor hocama dedim ki ‘Benim isteklerim başka şeyler’ beni yormadan çok güzel şekilde çalışıyoruz.

Şu ara en çok neyden sıkılıyorsun?

Sıkılıyorum değil düşünüyorum aslında. Şu anda da güzel bir pozisyondayım ben kendime pandemi çıkışı dedim ki ben de rahatsızlık uyandıran yapmak istediğim her şeyi yapayım ki artık kendimi üreten, para kazanmak zorunda olmayan bir müesseseyi yürütürken olmak istediğim kişi olayım.

ERDOĞAN’IN BÜYÜK KARİZMATİK GÜCÜ VAR

Erdoğan’ın öyle bir karizmatik gücü var ki. O kendini gösterince bir sürü kişiyi arkasından sürükleyebilecek.

KÜSTAH BİRİSİ OLMAK İÇİN ROCK YILDIZI OLDUM

Rock yıldızı olmak ile şarkıcı olmak arasındaki fark nedir?

Rock yıldızı biraz daha farklı bir figürdür, personası değişiktir. Hayata dair tavırları da değişiktir, kendimi öyle tanımlamak istemem ama uzlaşmaz bir kişilik yaratırsınız. Ben arkadaşlarıma şakayla ben zaten küstah olmak için rock yıldızı oldum diyorum.

BEN VERİLERE SAHİP DEĞİLSEM ANALİZ ÜRETMEM

Benim en uyuz olduğum kendini entelektüel zanneden kişilerin cahilleri. Cahil derken benim cahil olduğum o kadar çok konu var ki. Ben zaten o konuları seçmiyorum.

GÜRSE BİRSEL 30 SENELİK ARKADAŞIM

Gürse Birsel benim 30 senelik arkadaşım Boğaziçi’nden. Ben Gülse’ye hareket yaparken beni çekmişler. Rezil oldum.

TUTKULU OLUNCA İNSANA ÇALIŞMAK GİBİ GELMİYOR

İki yabancı, Rüzgar Gülü, Zampara’nın çıktığı 17 albümüne ben gece gündüz 24 saat 1 buçuk yıl çalıştım. Ağzımın suyu akarak çalışıyordum.

TİMUR'UN 27 YAŞINDAKİ HALİNİ YAZICAM

27 yaşındaki Timur’u yazacağım, burada aşırı yozlaşmış birini yazdım hiçbir şeye inancı kalmamış, hiçbir şeye inanmayan insanlara da uyuz olan bir tipi yazdım. Bunun 27 yaşında çok daha inançlı ki ben öyleydim çok çalışkan ve inançlı biriydim.

ARTIK HİÇBİR ŞEYE TUTKUM YOK

Eski tutkum yok. Artık benim hiçbir şeye tutkum yok, aklım var zaten. Ben sahneye çıkıp para kazanıyorum bunu iyi yapayım, özenli yapayım, başarılı olayım. Her sabah kalkıyorum yapılacak işlerim var o güne dair büyük bir tutkuyla hiçbir şey yapmıyorum. 3 senelik bir çalışmanın ürünü bu roman ben bunun sonucunda ne elde ederimi düşünmüyorum üretimi seviyorum.

AZ ÇALIŞMAK İÇİN ÇOK PLANLIYIM

Ben acayip planlı biriyimdir. O planı az çalışmak, başarılı olmak için yapıyorum.

EVLİLİĞE İNANMIYORUM

Evlenmeyi hiç düşünüyor musun?

Hayır düşünmüyorum. Evlendim ama evlenmek istediğimden değil çocuk istediğimden. Ben evliliğe inanmıyorum.

OKAN BENİ NASREDDİN HOCA’YA DÖNÜŞTÜRDÜ

Okan sürekli benle dalga geçiyor ya aslında palavra da sıkıyor ama olduğumdan başka birisi gibi yarattı bir tür Nasreddin Hoca’ya dönüştürdü beni."