Ünlü televizyoncu hayatını kaybetti! Sevenleri haberi alınca büyük üzüntü yaşadı

Ünlü televizyoncu Tim Bowden'dan sevenlerini kahreden haber geldi. Radyo ve televizyon sunucusu ve yapımcısı, yazar ve sözlü tarihçi Tim Bowden 87 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü televizyoncu hayatını kaybetti! Sevenleri haberi alınca büyük üzüntü yaşadı

Deneyimli televizyon ve radyo sunucusu Tim Bowden 87 yaşında hayatını kaybetti. Eski ABC gazetecisi, Pazar günü (1 Eylül) uykusunda hayata veda etti.

Ünlü televizyoncu hayatını kaybetti! Sevenleri haberi alınca büyük üzüntü yaşadı - Resim : 1

1960 yılında Tasmanya Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Bowden, İngiltere'ye gitti ve BBC'nin Pasifik Servisi'nde yapımcı ve radyo röportajcısı olarak çalıştı. Üç yıl sonra Tasmanya'ya geri döndü ve ABC'ye katıldı ve uzun kariyerinin geri kalanında orada kaldı.

BİRÇOK PROJEDE YER ALDI

Bowden daha sonra hem Asya hem de Kuzey Amerika'da muhabir oldu ve Avustralyalılara bölgeyi etkileyen önemli olayları ayrıntılarıyla anlattı. Yapımcılığa geri döndüğünde Bowden, 1969'da ABC radyosunda güncel olaylar programı olan PM'nin ilk yönetici yapımcısı oldu.

Ünlü televizyoncu hayatını kaybetti! Sevenleri haberi alınca büyük üzüntü yaşadı - Resim : 2

1975'te belgesel yapımına yönelmeden önce ABC'nin Radyo Drama ve Özellikler Departmanı'nın bir parçası oldu. Seksenlerin ortalarında Bowden, Radio National'ın Sosyal Tarih Birimi'ni kurdu ve Talking History ve That's History gibi programlara öncülük etti.

YETENEKLİ BİR TV YILDIZIYDI

Deneyimli yayıncı, 1986'dan 1994'e kadar süren ve Bowden'ın ABC izleyicilerinden gelen mektuplara cevap verdiği bir TV programı olan Backchat'i sunmasıyla tanındı. Bowden, inanılmaz derecede yetenekli bir TV yıldızı olmasının yanı sıra, 15 kitap yazan tanınmış bir yazardı.

Ünlü televizyoncu hayatını kaybetti! Sevenleri haberi alınca büyük üzüntü yaşadı - Resim : 3

ABC GENEL MÜDÜRÜ DUYGUSAL BİR MESAJ PAYLAŞTI

Gazeteciye yönelik saygı duruşunda bulunulurken, ABC Genel Müdürü David Anderson da vefat eden meslektaşı için duygusal bir mesaj kaleme aldı.

Şöyle dedi: "(Tim) etrafındaki dünyaya olan merakı izleyicilerimizin çoğu tarafından değer verilen bir hikaye anlatıcısıydı. Tim, bu olayları ve anlamlarını her gece Avustralyalı evlere getiren ABC gazetecileri neslinin bir parçasıydı."