Unutulmayacak derbinin galibi Fenerbahçe

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’de sezonun en kritik maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Galatasaray’a 1 puan şampiyonluk için yetecekti, Fenerbahçe’nin ise mutlaka kazanması gerekiyordu.

Maça Fenerbahçe çok iyi giriş yaptı. İlk 20 dakikalık süreçte oyunu domine eden ve ataklar geliştiren takım sarı-lacivertlilerdi. Ancak hakem Arda Kardeşler, 21.dakikada Djiku’yu skandal 2 sarı kartın ardından gösterdiği kırmızı kartla yıldız futbolcuyu oyundan attı. Herkes maçın Fenerbahçe için zor geçmesini beklerken sarı-lacivertli takım, oyunundan taviz vermedi ve pozisyonlar da buldu. Galatasaray ise topa sahip olmasına karşın, kompakt bir takıma karşı organize atak gerçekleştiremedi.

Fenerbahçe’de Fred, Szymanski ve Ferdi, öne çıkan isimler oldu. Galatasaray’da öne çıkan isimlerden biri Torreira olurken, performansıyla varlık gösteremeyen isimlerin sayısı fazlaydı. Özellikle Ziyech, Ferdi karşısında zorlandı, Kerem Demirbay çok sayıda pas hatası yaptı, Derrick Köhn sahada varlık gösteremedi.

İSMAİL KARTAL RİSK ALDI

Golsüz geçen ilk yarıdan sonra Okan Buruk’un hamle yaparak ikinci yarıya başlamasını beklerdim ama Okan Hoca kadroyu bozmadı. İsmail Kartal ise galibiyet için risk aldı. 65.dakikada Mert Hakan’ı çıkarıp King’i oyuna sürdü, orta sahayı Fred ve Szymanski’ye bıraktı.

Dakika 71’i gösterdiğinde Fenerbahçe, Szymanski’nin kullandığı köşe vuruşunda Muslera ve Köhn’ün hatası sonucu Çağlar Söyüncü ile golü buldu. Sarı-lacivertli takım daha da kenetlendi. Bonucci ve Dzeko değişikleri de oyunu tuttu.

OKAN BURUK PANİK DEĞİŞİKLİKLERİ TAKIMIN AYARINI BOZDU

Okan Buruk, panik değişiklikler yaparak Berkan Kutlu ve Kerem Aktürkoğlu’nu oyuna sürüp Kerem Demirbay ve Köhn’ü oyundan aldı. Galatasaray’ın etkili olması beklenirken tam tersi Fenerbahçe kazandığı toplarla kontra ataklar üretti. Okan Buruk, skorun verdiği dezavantajlarla panik hamleler yaparak takımın oyun aklı Mertens ile daha önce oyundan çıkması gereken Ziyech’i oyundan alıp yerlerine yedek kulübesinden çıkarmadığı Zaha ve Tete’yi aldı. Bu hamlelerde sonuç vermedi ve maçı Fenerbahçe kazandı.

OKAN BURUK YANLIŞLARI, İSMAİL KARTAL DOĞRULARI YAPTI

Sarı-lacivertli takımı tebrik etmek gerekiyor. Gerçekten üstün bir oyun ortaya koyup iyi mücadele ettiler, rakiplerine pozisyon vermediler. Ve az olan şampiyonluk şanslarını son haftaya taşıdılar. Bir tebriği de takımını maça iyi hazırlayan ve oyunu doğru hamlelerle tutan İsmail Kartal’a vermek gerek. Okan Buruk ne kadar yanlış yaptıysa İsmail Kartal o kadar doğruları yaptı.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI SÜRPRİZLERE GEBE

Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın hala avantajı var. Futbol sürprizlere gebe bir oyun. En yakın örneği bu derbidir, ‘Fenerbahçe, 10 kişiyle Galatasaray’ı deplasmanda yenecek’ deseniz çoğu insan inanmazdı ama futbol böyle bir oyun. Fenerbahçe de şampiyon olabilir. Bakalım kim mutlu sona ulaşacak?

Bir parantez de maçın hakemi Arda Kardeşler’e açmak istiyorum. Kendisinin iyi bir hakem olduğunu düşünmüyorum, nitekim kararlarıyla da bunları gösterdi. Pozisyon bilgisi zayıf, futbolcular üzerinde otorite kuramayan bir hakem kim FIFA kokartı verdiyse, Türk futbolundan eli çekilmeli. Artık yabancı hakem konusu iyiden iyi konuşulmalı. Türk futbolundan en azından seçkin hakemler yetişine kadar yabancı hakemler mutlaka maç yönetmelidir.