Uyuşturucu karteline darbe: Zambada ve ortağı El Chapo'nun oğlu Teksas'ta yakalandı

ABD Adalet Bakanlığı, uyuşturucu kartellerine darbe indirdi. Meksikalı zehir taciri “El Mayo” lakaplı Ismael Zambada García ve “El Chapo”nun oğlu Guzmán López, Texas’ta tutuklandı.

Uyuşturucu karteline darbe: Zambada ve ortağı El Chapo'nun oğlu Teksas'ta yakalandı

Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa’nın kurucusu “El Mayo” lakaplı Ismael Zambada García ve örgütün diğer kurucusu “El Chapo” lakaplı Joaquín Guzmán’ın oğlu Guzmán López, Texas’ta yakalandı. Adalet Bakanlığı, uyuşturucu baronlarına ABD’li federal güvenlik güçleri tarafından operasyon yapıldığını açıkladı.

76 yaşındaki Zambada, Sinaloa Karteli’ni şu anda ABD’de hapis yatan “El Chapo” Guzmán ile birlikte kurdu. Zambada, Şubat ayında eroinin daha güçlü olan fentanil üretimi ve dağıtımı için komplolar kurmakla suçlandı.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, ikilinin “dünyanın en şiddet dolu ve güçlü uyuşturucu kaçakçılığı örgütlerinden birine liderlik ettiklerini” söyledi. Amerikalı savcılar, Sinaloa Karteli’nin ABD’ye en büyük uyuşturucu tedarikçilerinden biri olduğunu belirtiyor.

Ünlü uyuşturucu baronu Zambada, bulaştığı onca kirli suça rağmen bir türlü yakalanamamıştı. Zambada’nın yakalanması için Amerika Adalet Bakanlığı tarafından 15 milyon dolar ödül konulmuştu. Uyuşturucu baronunun, kovuşturma korkusu olmadan yaşayabilmek için “tüm Meksika hükümetine” rüşvet verdiği biliniyor.