Uyuyamıyor hatta konuşamıyordu: 13 gündür aralıksız hapşıran kadından haber geldi!

Batman'da 13 gündür aralıksız hapşırma nöbeti geçiren 24 yaşındaki 2 çocuk annesi kadının sağlık durumuna ilişkin bilgi paylaşıldı. 13 gündür hapşırdığı için artık günlük işlerini yapamayan ve uyuyamayan kadın ilk kez hapşırmadan konuşabildi ve iyileştiğini aktardı.

Batman'da yaşayan Benazir Aydın'ın, 18 Eylül'de başlayan ve aralıklarla devam eden hapşırma nöbeti durmayınca ailesi tarafından Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Aydın'a burada uygulanan tedaviden sonuç alınamadı.

Her gün hastaneye başvurmalarına rağmen çözüm bulamadıklarını anlatan Aydın'dan sevindiren haber geldi. 

Genç kadının yaşadığı durumla ilgili de uzmanlardan açıklama geldi. İyileşen Benazir Aydın hapşırmadan konuşarak açıklama yapabildi.

Hastanede çekilen bir videoda genç kadın, 5 dakikadır hapşırmadığını ve kendini daha iyi hissettiğini aktardı.

Uyuyamıyor hatta konuşamıyordu: 13 gündür aralıksız hapşıran kadından haber geldi! - Resim : 1

''ÇOK ÖĞRETİCİ BİR VAKA''

Nöroloji uzmanı Sevda Sarıkaya, durmadan hapşırma hastalığının enfeksiyon sonrası gelişebildiğini ve çok nadir olduğunu söyledi. Sarıkaya bunun öğretici bir vaka olduğunu belirterek Sağlık Bakanlığı'na da şu sözlerle çağrı yaptı:

"Enfeksiyon sonrası gelişen nörolojik bir sendrom bu. Çok çok nadirdir. Teksas’ta bir çocukta 2015’de gelişmişti. Ona PANDAS tanısı kondu. Sağlık Bakanlığı kapsamlı bir araştırma merkezine yatırmalı. Çok öğretici bir vaka bu."