Uzman isim Türkiye’ye müjdeyi verdi. Bu kez yaramaz çocuk yok, uslu kız var

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Türkiye için müjdeli bir haber verdi. Ökten, “Bu Yaz, Büyük Okyanusta, geçen seneki gibi yaramaz çocuk El Nino yok. Uslu Kız La Nina var” dedi.

Uzman isim Türkiye’ye müjdeyi verdi. Bu kez yaramaz çocuk yok, uslu kız var

Türkiye’de yaz ayının nasıl geçeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle geçen yıl sıcaklık rekorları kırıldığı için vatandaşlar bu konuda araştırma yaparken beklenen müjdeli haberi meteoroloji uzmanı Kerem Ökten duyurdu.

Uzman isim Türkiye’ye müjdeyi verdi. Bu kez yaramaz çocuk yok, uslu kız var - Resim : 1

"YARAMAZ ÇOCUK EL NİNO YOK, USLU KIZ LA NİNA VAR"

Ökten bu yaz, Büyük Okyanusta El Nino yerine La Nina görüleceğini ifade etti. Ökten, buna göre 5 Ağustos tarihine kadar İstanbul’da 35 dereceye kadar sıcaklıklar görülmeyecek.

Ökten paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Size bir müjde vereceğim. Bu Yaz, Büyük Okyanusta, geçen seneki gibi yaramaz çocuk El nino yok. Uslu Kız La nina var. 90 günlük yüzeysel tahminlere baktığımda da, 5 Ağustos'a kadar İstanbul'da 35 dereceleri görmedim. Bu Yaz daha ılımlı geçer...”

Uzman isim Türkiye’ye müjdeyi verdi. Bu kez yaramaz çocuk yok, uslu kız var - Resim : 2

EL NİNO VE LA NİNA ARASINDAKİ FARK

Pasifik Okyanusu'nda meydana gelen El Nino hava olayı, öncelikle okyanuslara kıyısı olan bölgelerde, ardından dünya genelinde sıcaklık artışına neden olurken bunun tersi şeklinde nitelendirilebilecek La Nina, dünya için daha soğuk hava koşulları anlamına geliyor.