Uzmanlar saç ekimi süreci hakkında püf noktaları anlattı! Yastığınız saçlarınızı nasıl etkiliyor? İşte, saç ekimi süreçleri...
Son yıllarda sağlık sektöründeki gelişim en çok saç ekimi alanında yoğunlaştı. Türkiye'deki saç ekim merkezlerine talep, ülke içi bir yana yurt dışından da geliyor. Saç dökülmesi yaşayan kadın ve erkekler en doğal ve kalıcı çözüm olarak saç ekimini tercih ediyor. Vücudu birçok bölgesinden alınabilen kıllar sayesinde adeta kendi saçınızın birebir aynısı oluyor. İşin uzmanı saç tedavisi hakkında tüm merak edilenleri anlattı. Yastığınız saçlarınızı nasıl etkiliyor? İşte, tüm detaylarıyla...
Vatandaşlar son dönemin en popüler işlemlerinden biri haline gelen saç ekimi hakkında araştırmalar yapmaya devam ediyor. Hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülen bu saç dökülmesinin kalıcı çözümünü uzmanlar buldu. Saç Dr. Noyan Süalp, saç tedavileri hakkında merak edilenleri sizler için anlattı. İşte, merak edilenler...
Genel olarak yaş ve cinsiyet saç ekimi teknikleri için sınırlayıcı faktörler değildir. Erkeklerde saç ekimi ameliyatı ile kadınlarda saç ekimi ameliyatı prosedürleri hemen hemen aynıdır. Saç ekimi 20 ila 70 yaş ve üzeri kişilere başarıyla uygulanabilmektedir. Saç ekimi teknikleri, kel olan veya saç yoğunluğunu artırmak isteyen kişilere başarıyla uygulanabilmektedir.
Yara izi, saç derisi hasarı, kozmetik cerrahi nedeniyle saç dökülmesi yaşayanlar uygun adaylardır. Bu kesinlikle daha önce saç ekimi yaptırmış kişiler için geçerlidir.
Başarılı ve sağlıklı bir saç ekimi, başın yanlarında ve arkasında yeterince saç bulunmasına bağlıdır. Bu bölgelerde yeterli kıl yoksa sakal ve göğüs bölgesinden kıl kökleri alınabilir. Saç kökleri bu noktalardan alındığı için yeterli sayıda greft ile başarılı bir ameliyat yapılabilmektedir. Günümüzde tıp teknolojisinin ilerlemesi ve saç ekimi ameliyatının profesyonel bir hekim eşliğinde yapılması ile yüksek oranda tutunma sağlanmaktadır.
Saç ekimi süreçleri
Ameliyat öncesi konsültasyon, kan tahlili, doğal saç çizgisinin belirlenmesi, ekim yapılacak ve ekim yapılacak bölgenin belirlenmesi aşamaları vardır. Aynı zamanda hastaların ameliyat öncesi doktorun önerdiği süre içerisinde sigara, kahve ve alkolü bırakmaları gerekmektedir. Saç ekimi tedavisi yaklaşık 6 saat sürer.
İşlem sonunda donör bölgeye bandaj uygulanır. Dikkate alınması gereken talimatları hastaya iletir ve gerekli durumlarda kullanılacak ilaçlar önerilir. Pansuman postoperatif 2. günde çıkarılır ve ilk yıkama kliniğin saç ekim personeli tarafından yapılmalıdır.
İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler
Ameliyattan sonraki ilk 3 gün ekilen saç köklerinin tutunması için önemlidir. Bu süreçte temas ve çarpmalardan kaçınmaya özen gösterilmelidir. Yaklaşık 1 hafta boyunca yorucu fiziksel aktivitelerden kaçınılması önerilir.
Ekilen bölgedeki küçük kabuklanmalar ve kaşıntılar 10 güne kadar devam edebilir. Talimatlara göre saçlar, belirtilen şekilde 10 gün boyunca günlük olarak yıkanmalıdır. İlk ayın sonunda ekilen saçların önemli bir kısmı dökülür. Ekilen saçlar 2-3 ay arasında uzamaya başlar ve ekilen alan bir önceki saç bölgesi ile tam olarak aynı oranda uzar.
Saç ekimi sonrası nasıl yatılmalı?
Saç ekimi sonrası doğru yatış için doktor önerisi dikkate alınmalıdır. Ameliyattan sonra en az bir hafta baş ve sırt bölgesi hafifçe yüksekte, tercihen yatar koltukta uyunması önerilir. İlk üç ila dört gece en yüksek şişme riski olan zamanlar olduğu için ekstra özen gösterilmelidir. Yüksek pozisyonda uyumak kafa derinizdeki ve alnınızdaki şişliği kontrol altında tutacak ve iyileşmeyi hızlandıracaktır.